Σταζ τέλοςΔεν θα ανανεωθεί καμία σύμβαση στον Δημόσιο Τομέα

Τι ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Πεταλωτής και ποιό το μέλλον των εργαζομένων με τέτοιου είδους συμβάσεις.

Την απόφαση να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση Σταζ (Stage) εργαζομένων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής. Για την τύχη όσων επηρεάζονται από την απόφαση, που υπολογίζονται σε 12.000 άτομα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστούν τυχόν προσλήψεις με συμβάσεις Σταζ που έγιναν κατά τη διάρκεια της προeκλογικής περιόδου και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, αυτές να ακυρωθούν.

Πρόβλημα σε ότι αφορά την κατάργηση των Stage υπάρχει με τους απασχολουμένους εκείνους που έχουν προϋπηρεσία άνω των 24 μηνών. Οι συγκεκριμένοι έχουν διασφαλίσει το δικαίωμα, σύμφωνα με το νόμο Παυλόπουλου, να συμμετάσχουν με πριμοδότηση σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την απόκτηση μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο.

Ο νόμος Παυλόπουλου προβλέπει ότι όσοι συμβασιούχοι συμπληρώσουν 24 μήνες απασχόλησης στο Δημόσιο, ακόμη και σε Σταζ, δικαιούνται προσαύξησης 50% στα μόρια για την προϋπηρεσία τους για κάθε διαγωνισμό μέσω του ΑΣΕΠ, αρκεί οι θέσεις που προκηρύσσονται να είναι συναφείς με την ειδικότητά τους στο Δημόσιο.

Το θέμα αυτό θα επιλυθεί με δημόσια διαβούλευση στην οποία θα πάρουν μέρος η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων.

Την δέσμευση της κυβέρνησης για κατάργηση των Stage στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση επανέλαβε και ο υπουργός εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα με το προεδρείο της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θέμης Μπαλασόπουλος επισήμανε πως η κυβέρνηση θα είναι φειδωλή στην έγκριση συμβάσεων έργου μέχρι την κατάργησή τους, και τάχθηκε υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας στο Δημόσιο.

Ο κ. Ραγκούσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους ανακοίνωσε πως δεν θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα των 20.000 ανέργων που είχαν επεξεργαστεί ο ΟΑΕΔ και η ΚΕΔΚΕ.

Ο κ. Μπαλασόπουλος δήλωσε πως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν 8.000 εργαζόμενοι σε stage εκ των οποίων 2.500 με 3.000 προσελήφθησαν προεκλογικά, ενώ 15.000 εργάζονται με συμβάσεις έργου.

Ο κ. Μπαλασόπουλος ζήτησε μάλιστα να σταματήσουν οι «νέες στρατιές συμβάσεων» και τέθηκε υπέρ των μόνιμων θέσεων εργασίας. Με τον κ. Μπαλασόπουλο συμφώνησε και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Βασίλης Πολυμερόπουλος, ο οποίος είπε ότι «θέλουμε μόνιμες σχέσεις εργασίας, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε και το θέμα των δεκάδων χιλιάδων ανέργων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk