αντιεξουσιαστικά

Την περασμένη Δευτέρα, πρώτη ημέρα λειτουργίας του τέρμιναλ του ΟΛΠ μετά την απεργία, κανένα πλοίο δεν έδεσε στο λιμάνι, διότι οι εταιρείες διακίνησης κοντέινερ είχαν ήδη αλλάξει τα δρομολόγιά τους λόγω του κλειστού λιμανιού. Χθες Τρίτη έφθασε το πρώτο πλοίο και αυτό ήταν της Cosco, προερχόμενο από τη Νάπολι της Ιταλίας. Και να ήθελαν να αγιάσουν οι λιμενεργάτες, δεν μπόρεσαν. Διότι με το «καλημέρα», να σου και η Cosco. Και από πού, παρακαλώ; Από τη Νάπολι, το λιμάνι το οποίο έχουν κάνει σημαία οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ για το πώς έχει καταντήσει στα χέρια των Κινέζων.

Αφίξεις
Την περασμένη Δευτέρα, πρώτη ημέρα λειτουργίας του τέρμιναλ του ΟΛΠ μετά την απεργία, κανένα πλοίο δεν έδεσε στο λιμάνι, διότι οι εταιρείες διακίνησης κοντέινερ είχαν ήδη αλλάξει τα δρομολόγιά τους λόγω του κλειστού λιμανιού. Χθες Τρίτη έφθασε το πρώτο πλοίο και αυτό ήταν της Cosco, προερχόμενο από τη Νάπολι της Ιταλίας.

* * *
Και να ήθελαν να αγιάσουν οι λιμενεργάτες, δεν μπόρεσαν. Διότι με το «καλημέρα», να σου και η Cosco. Και από πού, παρακαλώ; Από τη Νάπολι, το λιμάνι το οποίο έχουν κάνει σημαία οι συνδικαλιστές του ΟΛΠ για το πώς έχει καταντήσει στα χέρια των Κινέζων.

Συναντήσεις
Μια και πιάσαμε θάλασσα, να σας ενημερώσουμε ότι η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη (σκίτσο) άρχισε να μπαίνει για τα καλά στο πετσί του ρόλου της υπουργού της ποντοπόρου ναυτιλίας, αν κρίνουμε από τις κατ΄ ιδίαν συναντήσεις της.

* * *
Χθες λοιπόν συναντήθηκε με τον καπετάν Β. Κωνσταντακόπουλο και, όπως πληροφορείται η στήλη, προγραμματίζει να δει και άλλους, σημαντικούς και παραδοσιακούς εφοπλιστές.

Γραφεία
Πάντως η κυρία Κατσέλη μπορεί να έχει εγκατασταθεί στο κτίριο του πάλαι ποτέ υπουργείου Ανάπτυξης στη λεωφόρο Μεσογείων, όμως δεν εγκαταλείπει την πλατεία Συντάγματος. Η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θα έχει γραφείο και στο υπουργείο Οικονομικών, οπότε όσοι βιάστηκαν και έσπευσαν να πουν ότι «απομακρύνθηκε» από την πλατεία Συντάγματος έπεσαν έξω.

* * *
Η κυρία Κατσέλη θα εγκατασταθεί στον 7ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου θα παραμείνει στον 6ο όροφο και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σπ. Αρναουτάκης στον 5ο όροφο. Για τα υπουργικά αυτοκίνητα υπάρχει πρόβλεψη, για τα υπουργικά γραφεία τι γίνεται;

Συνήθειες
Με καθυστέρηση μισής ώρας προσήλθε στην πρώτη του συνάντηση γνωριμίας με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας. Οπως εξήγησε ο ίδιος, η καθυστέρηση δεν οφειλόταν στην «ώρα ΠαΣοΚ» και ζητώντας συγγνώμη τόνισε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί. * * *
Οπως εξήγησε, η καθυστέρηση οφειλόταν στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για σειρά ανοικτών ζητημάτων του υπουργείου.

Γραμμή
Δεν άργησε να ευθυγραμμιστεί με το πνεύμα της νέας κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Π. Αθανασόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι πλέον στους γενικούς διευθυντές της επιχείρησης θα δίνονται αυτοκίνητα ως 2.000 κυβικά, με πλαφόν μέγιστου μηνιαίου μισθώματος τα 800 ευρώ!

Απεταξάμην…
Ολα της τα όπλα χρησιμοποιεί η διοίκηση της Αspis Βank στη δύσκολη προσπάθεια εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή ο οποίος θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, ύψους 120 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει αλλαγή επωνυμίας ώστε να σταματήσουν οι συσχετισμοί με την Ασπίς Πρόνοια που έβαλε λουκέτο και λειτουργεί ως βαρίδι στην πορεία της τράπεζας.

* * *
Ηδη έχουν ανατεθεί σε εξειδικευμένο οίκο η σχετική μελέτη πιθανών ονομάτων και ο σχεδιασμός της νέας εταιρικής ταυτότητας, προκειμένου να υποβληθεί σχετική πρόταση του διοικητικού συμβουλίου σε προσεχή γενική συνέλευση των μετόχων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk