Αντιδράσεις για την επαναφορά του δημοτικού φόρου 2%

Την αντίθεσή της στην επαναφορά του δημοτικού φόρου 2% επί του τζίρου των τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων εξέφρασε με επιστολή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούση. Ο συγκεκριμένος φόρος, ο οποίος ίσχυε ανεξαρτήτως κερδοφορίας, αφορά περίπου 160.000 μικρές και πολύ μικρές τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις. Οπως επισημαίνει στην …

Αντιδράσεις για  την επαναφορά  του δημοτικού  φόρου 2% | tovima.gr

Την αντίθεσή της στην επαναφορά του δημοτικού φόρου 2% επί του τζίρου των τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων εξέφρασε με επιστολή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) προς τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούση. Ο συγκεκριμένος φόρος, ο οποίος ίσχυε ανεξαρτήτως κερδοφορίας, αφορά περίπου 160.000 μικρές και πολύ μικρές τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις.

Οπως επισημαίνει στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ, «σε μια εποχή που πολλές επιχειρήσεις στραγγαλίζονται από την έλλειψη ρευστότητας και αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, καθώς σύμφωνα δεκαι με τα τελευταία στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ έχουμε αύξηση 180% των ακάλυπτων επιταγών σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, θεωρούμε αυτονόητοότι πριν από οποιαδήποτε απόφασή σας και διαμόρφωση “λεόντειων” συνθηκών υπέρ των ΟΤΑ και σε βάρος των επιχειρήσεωνθα υπάρξει συζήτηση με τους φορείς τους». Οπως τονίζεται, η ΓΣΕΒΕΕ είναι αποφασισμένη να αμφισβητήσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ακόμη και την ισχύουσα ως σήμερα δημοτική φορολογία του 0,5% στους τζίρους των τουριστικών και επισιτιστικών επιχειρήσεων, όπως αυτή προέκυψε έπειτα από πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (Ν. 3756/2009).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk