Συνεχίζεται στον Αρειο Πάγο η συζήτηση της αίτησης των μελών της 17 Νοέμβρη που ζητούσαν την αναίρεση της απόφασης με την οποία καταδικάστηκαν

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση της αίτησης οκτώ καταδικασθέντων για συμμετοχή στην 17Ν, οι οποίοι ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που τους επέβαλε ποινές πολυετών ισοβίων καθείρξεων.

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση της αίτησης οκτώ καταδικασθέντων για συμμετοχή στη 17Ν, οι οποίοι ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που τους επέβαλε ποινές πολυετών ισοβίων καθείρξεων.

Την αίτηση έχουν υποβάλει οι Σάββας, Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Τέλιος, Βασίλης Τζωρτζάτος, Ηρακλής Κωστάρης και Πάτροκλος Τσελέντης.

Την Τετάρτη αγόρευσαν οι δικηγόροι του Χριστόδουλου Ξηρού και του Βασίλη Τζωρτζάτου.

Ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού, Ν. Μαυρομμάτης, ζήτησε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση, επειδή παρανόμως αφαιρέθηκε από την αρμοδιότητα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που είναι αρμόδιο για την εκδίκαση των πολιτικών εγκλημάτων.

Ακόμη, υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει δεχθεί το πολιτικό έγκλημα, παρόλο που δέχεται ότι δράστης μπορεί να είναι αυτός που τείνει να ανατρέψει την καθεστηκυία τάξη.

Ο συνήγορός του Β.Τζωρτζάτου, Ι. Μυλωνάς, υποστήριξε ότι υπήρξε σωρεία παραβιάσεων της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, χαρακτηρίζοντας διάφορα σκέλη της απόφασης ως νομικό σκάνδαλο, τραγωδία, μνημείο προκατάληψης και ντροπή για την ελληνική Δικαιοσύνη.

Στον Αρειο Πάγο παρόντες ήταν και πάλι σήμερα οι Αλ. Γιωτόπουλος και Ηρ. Κωστάρης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk