«Ναι» στο διάλογο για τη διοικητική αναδιάρθρωση στην αυτοδιοίκηση λέει η ΚΕΔΚΕ

Να λάβει μέρος στο διάλογο που θα ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας αποφάσισε η ΚΕΔΚΕ, η οποία ζητά από το ΥΠΕΣ την τελική πρόταση μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης, ζητά επαναφορά του τέλους παρεπιδημούντων ή αναπλήρωση με πόρους από τον προύπολογισμό.

«Ναι» στο διάλογο για τη διοικητική αναδιάρθρωση στην αυτοδιοίκηση λέει η ΚΕΔΚΕ | tovima.gr

Την πάγια θέση της για την ανάγκη προώθησης της διοικητικής μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, περιλαμβανομένης και της διοικητικής αναδιάρθρωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαναδιατύπωσε το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ την Τετάρτη, με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούση.

Επίσης, η ΚΕΔΚΕ αποφάσισε ότι θα λάβει μέρος στο διάλογο που έχει ήδη δρομολογήσει το υπουργείο Εσωτερικών με εκπροσώπους της στις αντίστοιχες επιτροπές, οι οποίες συστήνονται.

Παράλληλα όμως αναμένει από την κυβέρνηση μέχρι το τέλος του έτους -σύμφωνα και με προφορική διαβεβαίωση του υπουργού κ. Γ. Ραγκούση- την τελική πρότασή της για τη διοικητική μεταρρύθμιση, επί της οποίας θα τοποθετηθεί στο τακτικό συνέδριό της, τον ερχόμενο Ιανουαρίου.

Σε ό,τι αφορά στα τρέχοντα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ ομόφωνα αποφαίνεται ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί ούτε ένα ευρώ από τους θεσμοθετημένους πόρους των δήμων.

Επίσης, ομόφωνα ζητά την επαναφορά του τέλους παρεπιδημούντων (2%) ή τη μόνιμη αναπλήρωσή του με πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk