Κριτική στην Ελλάδα, από την Κομισιόν, για την πολιτική χορήγησης ασύλου

Την ανάγκη να σέβεται η Ελλάδα τους κανόνες που αφορούν την παροχή ασύλου υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος επίτροπος κ. Ζακ Μπαρό, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης από την ΕΕ στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μεγάλα κύματα παράνομης μετανάστευσης.

Κριτική στην Ελλάδα, από την Κομισιόν, για την πολιτική χορήγησης ασύλου | tovima.gr

Την ανάγκη να σέβεται η Ελλάδα τους κανόνες που αφορούν την παροχή ασύλου υπογράμμισε την Τετάρτη από τις Βρυξέλλες ο αρμόδιος για τη Δικαιοσύνη, την Ελευθερία και την Ασφάλεια επίτροπος κ. Ζακ Μπαρό, σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης από την ΕΕ στις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα μεγάλα κύματα παράνομης μετανάστευσης.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με θέμα τις νέες προτάσεις της Επιτροπής για την ενιαία διαδικασία ασύλου, ο κ. Ζακ Μπαρό είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληροί τους ελάχιστους όρους στην παροχή ασύλου σε αλλοδαπούς, επισημαίνοντας πως η χώρα μας δεν είναι σε θέση να επεξεργάζεται κατάλληλα τις αιτήσεις ασύλου.

Παράλληλα, τόνισε ότι λόγω των δυσανάλογων μεταναστευτικών βαρών σε ορισμένες χώρες είναι αναγκαία η επίδειξη αλληλεγγύης από την πλευρά της ΕΕ προς αυτές τις χώρες και στο πλαίσιο αυτό σημείωσε την ενισχυμένη οικονομική βοήθεια που δίνεται στην Ελλάδα με σκοπό την κατάρτιση προσωπικού για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.

Τέλος, ο κ. Μπαρό ανέφερε ότι στο προσεχές μέλλον προτίθεται να μεταβεί στην Τουρκία με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk