Διαμάχη Διαμαντοπούλου-Σπηλιωτόπουλου για το blog του υπουργείου Παιδείας

Το blοg που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την ανταλλαγή απόψεων προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ της νυν υπουργού και του προκατόχου της. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος επέκρινε την Α.Διαμαντοπούλου για το γεγονός ότι το blog έπαψε να λειτουργεί, ωστόσο, η υπουργός τόνισε ότι το blog ήταν ανενεργό και ουδείς γνώριζε τους κωδικούς διαχείρισης.

Το blοg που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την ανταλλαγή απόψεων προκάλεσε αντιπαράθεση μεταξύ της νυν υπουργού και του προκατόχου της.

O τέως υπουργός Παιδείας κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος, με γραπτή δήλωσή του επέκρινε τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, επειδή όπως γράφει διαπίστωσε ότι «επέλεξε να σταματήσει τη λειτουργία του, στερώντας από τους πολίτες ένα όχημα επικοινωνίας με τους φορείς του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

» Εύχομαι να πρόκειται για προσωρινή δυσλειτουργία και όχι για τετελεσμένη απόφαση της κυρίας Διαμαντοπούλου. Γιατί, προσωπικά επιμένω ότι ‘η Παιδεία μας αφορά όλους’

Από την πλευρά της η νυν υπουργός κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε: «Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις των υπηρεσιών του υπουργείου ουδείς γνώριζε τους κωδικούς του blog. Μετά την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ουδείς ενημέρωσε για τη λειτουργία και τις δυνατότητες διαχείρισης του blog.

» Ουδείς ασχολήθηκε με τις απαντήσεις σχολίων και ερωτήσεων. Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο διαθέτει υπηρεσίες και απαραίτητη υποδομή αυτό το blog φιλοξενείται σε εταιρεία αγνώστων στοιχείων. Όπως φαίνεται από τα παραπάνω το συγκεκριμένο blog αφορούσε μόνο θέματα στιγμιαίας επικοινωνίας και ουδεμία σχέση είχε με διάλογο. Ο δημόσιος διάλογος απαιτεί θέσεις, διαφανή εργαλεία και ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Archive
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk