ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Πώς βλέπουν οι διπλωμάτες τον κόσμο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις της βρετανικής διπλωματίας για τις διάφορες χώρες, όπως προκύπτουν από τις επιστολές των απανταχού εντεταλμένων προς το Φόρειν Οφις. Οι εκτιμήσεις των πρεσβευτών σπάνε κόκαλα. Τους Νιγηριανούς τους θεωρούν «παλαβούς», τους Νικαραγουανούς «ανέντιμους». «Λαπάδες» χαρακτηρίζονται οι Καναδοί, οι Ταϊλανδοί «χυδαίοι και λάγνοι». Πολύτιμα «διαμάντια» τις διπλωματικής αλληλογραφίας ήλθαν σε γνώση του ΒΒC βάσει του βρετανικού Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης.

Πώς βλέπουν οι διπλωμάτες τον κόσμο | tovima.gr

ΛΟΝΔΙΝΟ. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απόψεις της βρετανικής διπλωματίας για τις διάφορες χώρες, όπως προκύπτουν από τις επιστολές των απανταχού εντεταλμένων προς το Φόρειν Οφις. Οι εκτιμήσεις των πρεσβευτών σπάνε κόκαλα. Τους Νιγηριανούς τους θεωρούν «παλαβούς», τους Νικαραγουανούς «ανέντιμους». «Λαπάδες» χαρακτηρίζονται οι Καναδοί, οι Ταϊλανδοί «χυδαίοι και λάγνοι». Πολύτιμα «διαμάντια» τις διπλωματικής αλληλογραφίας ήλθαν σε γνώση του ΒΒC βάσει του βρετανικού Νόμου περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης. Οι διπλωμάτες διαμαρτύρονται εγγράφως για την αφόρητη πλήξη που νιώθουν στις αλλεπάλληλες κοσμικές συγκεντρώσεις και στα κάθε είδους πάρτι στα οποία είναι υποχρεωμένοι να παρίστανται.

Ως το 2006 ήταν εθιμική υποχρέωση κάθε βρετανού πρεσβευτή να στέλνει υπηρεσιακώς μια γενική εικόνα αλλά και τις προσωπικές του εκτιμήσεις για τη χώρα και τους κατοίκους της, σε περίπτωση ευδόκιμης περάτωσης της διπλωματικής του σταδιοδρομίας αλλά και κάθε φορά που άλλαζε πόστο. Ετσι, ως παράδειγμα, παρατίθεται η «έκθεση» που είχε στείλει στην υπηρεσία του το 1967 ο Ρότζερ Πίνσεντ, απερχόμενος πρεσβευτής από τη Νικαράγουα: «Δυστυχώς,πέραν πάσης αμφιβολίας, διαπιστώσαμε ότι ο μέσος Νικαραγουανός είναι ο πλέον ανέντιμος, αναξιόπιστος, βίαιος και ρέπων προς τον αλκοολισμό κάτοικος της Λατινικής Αμερικής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk