Αμπντουλάχ Γκιούλ«Η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν γίνεται για την ικανοποίηση των Ευρωπαίων»

Υποστήριξε ότι « Τουρκία των επόμενων 5 – 10 χρόνων θα είναι πολύ διαφορετική από την σημερινή και κανένας, ούτε η Γερμανία ούτε και η Γαλλία, θα μπορέσουν να αντισταθούν στο δέλεαρ μιας τέτοιας Τουρκίας»

<b>Αμπντουλάχ Γκιούλ</b>«Η πλήρης ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν γίνεται για την ικανοποίηση των Ευρωπαίων» | tovima.gr

«Η πλήρης ένταξη στην ΕΕ δε γίνεται για την ικανοποίηση των Ευρωπαίων, αλλά προς το συμφέρον του Τουρκικού λαού», σχολίασε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, σχετικά με τα όσα λέγονται από ευρωσκεπτικιστές στην Τουρκία, για την ανάγκη της Τουρκίας να «δείξει πυγμή , απέναντι στις συνεχείς απαιτήσεις της ΕΕ».

«Για μας έχει μεγάλη σημασία να μη νοθευτεί ο στόχος για την πλήρη ένταξη», είπε, και επανέλαβε ότι ο στόχος αυτός εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τουρκικού λαού.

«Όμως, είναι βασικό να πετύχουμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα», τόνισε, και σχολίασε ότι οι απαιτούμενες αλλαγές μπορεί να γίνουν στην Τουρκία, ακόμα και αν τα σχετικά κεφάλαια των διαπραγματεύσεων παραμένουν «παγωμένα».

«Το άνοιγμα και το κλείσιμο των διαπραγματευτικών κεφαλαίων είναι υπόθεση 5 λεπτών. Η Τουρκία των επόμενων 5 – 10 χρόνων θα είναι πολύ διαφορετική από την σημερινή και κανένας, ούτε η Γερμανία ούτε και η Γαλλία, θα μπορέσουν να αντισταθούν στο δέλεαρ μιας τέτοιας Τουρκίας», κατέληξε.-

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk