Μηδενική συγκομιδή σε ενόργανη και τάε κβον ντο

Μετεξεταστέα έμειναν στις παγκόσμιες εξετάσεις που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα η ενόργανη γυμναστική και το τάε κβον ντο, δύο αθλήματα φορτωμένα με διακρίσεις ολυμπιακές, παγκόσμιες και ευρωπαϊκές. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Λονδίνο η ελληνική ενόργανη γυμναστική δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο και παρηγορήθηκε(;) με την τέταρτη θέση του 30χρονου Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο, ενώ κανείς άλλος έλληνας γυμναστής ή γυμνάστρια δεν ευτύχησε να προκριθεί στον τελικό, αν και στην αποστολή συμμετείχε η αφρόκρεμα του αθλήματος με αθλητές όπως ο Βλάσης Μάρας και ο Λευτέρης Κοσμίδης ή η αθλήτρια Βάσω Μιλλούση.

Μηδενική συγκομιδή σε ενόργανη και τάε κβον ντο | tovima.gr

Μετεξεταστέα έμειναν στις παγκόσμιες εξετάσεις που έδωσαν την περασμένη εβδομάδα η ενόργανη γυμναστική και το τάε κβον ντο, δύο αθλήματα φορτωμένα με διακρίσεις ολυμπιακές, παγκόσμιες και ευρωπαϊκές. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Λονδίνο η ελληνική ενόργανη γυμναστική δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο και παρηγορήθηκε(;) με την τέταρτη θέση του 30χρονου Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο, ενώ κανείς άλλος έλληνας γυμναστής ή γυμνάστρια δεν ευτύχησε να προκριθεί στον τελικό, αν και στην αποστολή συμμετείχε η αφρόκρεμα του αθλήματος με αθλητές όπως ο Βλάσης Μάρας και ο Λευτέρης Κοσμίδης ή η αθλήτρια Βάσω Μιλλούση. Και όμως η ελληνική ομάδα είχε ταξιδεύσει στη βρετανική πρωτεύουσα με υψηλές προσδοκίες, όπως κατεδείκνυε η πρόβλεψη του Δήμου Ταμπάκου ότι και οι έξι έλληνες γυμναστές μπορούν να προκριθούν σε τελικό.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τάε κβον ντο της Κοπεγχάγης, με τους ιθύνοντες της ομάδας να βάζουν στόχο την κατάκτηση τριών μεταλλίων και τη συγκομιδή να είναι μηδενική. Μάλιστα κανένας έλληνας αθλητής ή αθλήτρια δεν κατάφερε να φθάσει στα ημιτελικά και οι καλύτερες παρουσίες ήταν αυτές των Ανέστη Νικολαΐδη, Κικής Κούβαρη και Μαργαρίτες Μιχαηλίδου που προχώρησαν ως τα προημιτελικά. Η μηδενική συγκομιδή σε μετάλλια από δύο αθλήματα με επιτυχίες στο παρελθόν χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου και θέτει προ των ευθυνών τους τις διοικήσεις των ομοσπονδιών. Ιδιαίτερα στη γυμναστική, όπου της αποτυχίας στο Λονδίνο είχε προηγηθεί η απογοητευτική παρουσία στο Παγκόσμιο ρυθμικής γυμναστικής στο Μιέ της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk