Έκκληση για τη διάσωσή του

Παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου για την απελευθέρωση του Θ. Λερούνη ζητά το ΠΑΣΟΚ

Την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου για την απελευθέρωση του εθελοντή Θανάση Λερούνη, ο οποίος απήχθη στις 8 Σεπτεμβρίου από Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ζητά το ΠΑΣΟΚ διά της ευρωβουλευτού του Χρυσούλας Παλιαδέλη.

Την παρέμβαση του Ευρωκοινοβουλίου για την απελευθέρωση του εθελοντή κ. Θανάση Λερούνη, προέδρου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Έλληνες Εθελοντές», ο οποίος απήχθη στις 8 Σεπτεμβρίου από Ταλιμπάν στο Πακιστάν, ζητά το ΠΑΣΟΚ διά της ευρωβουλευτού του κυρίας Χρυσούλας Παλιαδέλη.

Σε σχετική επιστολή της, η κυρία Παλιαδέλη απευθύνει «έκκληση προς τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους και να συμβάλουν στη διάσωση ενός εθελοντή που αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του στην κατανόηση μιας πολιτιστικής μειονότητας στην Κεντρική Ασία που απειλείται με αφανισμό. Κυρίως όμως να προστατέψουν όσους -πέρα από σύνορα, σε εμπόλεμες ζώνες- επιμένουν (και θα επιμένουν) να προσφέρουν την ανθρωπιστική τους βοήθεια».

Η κυρία Παλιαδέλη υπογραμμίζει πως «ο κ. Λερούνης και η ομάδα του δουλεύουν αποτελεσματικά με την φυλή των Καλάς για περίπου 15 χρόνια και πέτυχαν να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης αυτής της απομονωμένης κοινωνίας».

«H πρόσφατη απαγωγή του Αθανάσιου Λερούνη είναι η τελευταία μιας μακράς σειράς απαγωγών στην πολυτάραχη περιοχή ανάμεσα στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν που περιλαμβάνει Πολωνούς, Βρετανούς, Ιάπωνες, Καναδούς και Κινέζους πολίτες, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν απέφυγαν το θάνατο» προειδοποιεί η κυρία Παλιαδέλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Μυστικά και ψέματα Οι περισσότεροι θα περάσουν τις ημέρες και νύχτες των Χριστουγέννων στην Αθήνα με παρουσίες σε διακριτικά ιδιωτικά δείπνα αλλά... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk