Ορίστηκαν με απόφαση του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου ο νέος γενικός και ο νέος ειδικός γραμματέας του Κοινοβουλίου

Οι κ.κ. Θάνος Παπαϊωάννου και Νίκος Παπασπύρου, αντίστοιχα, είναι από σήμερα ο νέος γενικός γραμματέας και ο νέος ειδικός γραμματέας του Κοινοβουλίου

Ορίστηκαν με απόφαση του κ. Φίλιππου Πετσάλνικου ο νέος γενικός και ο νέος ειδικός γραμματέας του Κοινοβουλίου | tovima.gr

Ο κ. Θάνος Παπαϊωάννου και ο κ. Νίκος Παπασπύρου, αντίστοιχα, είναι από σήμερα ο νέος γενικός γραμματέας και ο νέος ειδικός γραμματέας του Κοινοβουλίου, με απόφαση του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.

Ο κ. Παπαϊωάννου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987 και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ, όπου έλαβε πτυχίο Master Εμπορικού Δικαίου και διδακτορικό Εργατικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. Είναι δικηγόρος από το 1990. Επίσης υπηρέτησε ως ειδικός επιστήμονας για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Υπουργείο Εξωτερικών και στη συνέχεια ως ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και το 2008 προήχθη σε επιστημονικό της σύμβουλο. Έχει διδάξει Εργατικό Δίκαιο επί σειρά ετών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και στο ΤΕΙ Αθηνών.
Έχει συγγράψει έξι βιβλία και δεκάδες άρθρα σε ελληνικά και ξένα νομικά περιοδικά. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Ο κ. Παπασπύρου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα το 1995. Στη συνέχεια έκανε τις πρώτες μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Εμπορικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ενώ συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο και διδακτορικό δίπλωμα στο Δημόσιο Δίκαιο με άριστα και δίδαξε ως επιστημονικός συνεργάτης.

Ο κ. Παπασπύρου είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από το 1999. Έχει διατελέσει εταίρος στο Κέντρο Ηθικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ (Σχολή Δημόσιας Διοίκησης), επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, μέλος σε ελληνικές και διεθνείς νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και ομάδες εργασίας (συμπεριλαμβανομένης της επιτροπής για τη σύνταξη της διεθνούς συμβάσεως του ΟΗΕ κατά της διαφθοράς).

Ο νέος Ειδικός Γραμματέας της Βουλής έχει συγγράψει δύο μονογραφίες και δεκάδες άρθρα σε ελληνικά και αλλοδαπά περιοδικά. Είναι έγγαμος με τρία παιδιά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk