Δραματική η κατάσταση στα Ταμεία

Αλλαγές επί τα βελτίω στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό καθεστώς, η κατάργηση των προγραμμάτων Stage στον δημόσιο τομέα, ο περιορισμός της εισφοροδιαφυγής και η αντιμετώπιση της σπατάλης στις δαπάνες Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων μέσω των συμπράξεων των Ταμείων, καθώς και η κατάργηση των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου Πετραλιά που αφορά αυξήσεις ορίων ηλικίας αλλά και μειώσεις των συντάξεων αποτελούν τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες. Ο υπουργός Εργασίας κ.

Δραματική η κατάσταση στα Ταμεία | tovima.gr

Αλλαγές επί τα βελτίω στο ασφαλιστικό και στο εργασιακό καθεστώς, η κατάργηση των προγραμμάτων Stage στον δημόσιο τομέα, ο περιορισμός της εισφοροδιαφυγής και η αντιμετώπιση της σπατάλης στις δαπάνες Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων μέσω των συμπράξεων των Ταμείων, καθώς και η κατάργηση των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου Πετραλιά που αφορά αυξήσεις ορίων ηλικίας αλλά και μειώσεις των συντάξεων αποτελούν τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος και ο υφυπουργός κ. Γ. Κουτρουμάνης ανακοίνωσαν χθες τις πρώτες κινήσεις στον τομέα ευθύνης τους, προκειμένου να αντιστρέψουν την εξαιρετικά κακή εικόνα που υπάρχει στον χώρο της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης. Ενδεικτική αυτού είναι αφενός η δήλωση του κ. Λοβέρδου για «τις συνθήκες ζούγκλας που επικρατούν στις εργασιακές σχέσεις», όπως και του κ. Κουτρουμάνη για «τη δραματική οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων», τα οποία χρειάζονται επιπλέον 1,5 δισ. ως το τέλος του έτους για την καταβολή των υποχρεώσεών τους.

Το υπουργείο Εργασίας προχωρεί άμεσα στην κατάργηση των προγραμμάτων Stage στον δημόσιο τομέα, ωστόσο προκύπτει θέμα μονιμοποίησης εργαζομένων με προγράμματα Stage που έχουν συμπληρώσει 24 μήνες προϋπηρεσία στο Δημόσιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk