ΣΕΒ : «Nα προωθηθούν άμεσα και αποφασιστικά οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος»

<b>ΣΕΒ : </b>«Nα προωθηθούν άμεσα και αποφασιστικά οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος» | tovima.gr

Την ανάγκη «να προωθηθούν άμεσα και αποφασιστικά οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, ώστε η τρέχουσα δημοσιονομική εκτροπή να αντιμετωπιστεί ως μια μεταβατική φάση μέσα σ’ ένα ευρύτερο, σταθερό και συνεπές μεταρρυθμιστικό πλαίσιο» επισημαίνει ο ΣΕΒ σε σημερινή ανακοίνωση αναφορικά με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο Σύνδεσμος σημειώνει πως «είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με τις κατευθύνσεις των προγραμματικών δηλώσεων-που βρίσκονται άλλωστε σε αντιστοιχία με το οικονομικό πλαίσιο αναφοράς του ΣΕΒ», προσθέτει ωστόσο ότι «οι στόχοι δεν είναι όλοι συμβατοί μεταξύ τους -κάτι που σίγουρα θα επισημανθεί από την Ε.Ε. και τις διεθνείς κεφαλαιαγορές».

Στην ανακοίνωση του ΣΕΒ τονίζονται ακόμη μεταξύ άλλων τα εξής::

-Το νέο περιβάλλον, η νέα διακυβέρνηση που έχει προκύψει από τις εκλογές, διαθέτει τις προϋποθέσεις για να προχωρήσει την αναγκαία ανασυγκρότηση της χώρας. Ήδη σε βασικούς τομείς διατυπώνονται προτάσεις και γίνονται βήματα που σηματοδοτούν μία αντίληψη ουσιαστικής και ελπιδοφόρας αλλαγής -όπως η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, ο νέος χάρτης τοπικής αυτοδιοίκησης, η πάταξη της διαφθοράς, η μείωση της κρατικής σπατάλης και της γραφειοκρατίας, η αξιοκρατική και όχι κομματική επιλογή των κρατικών στελεχών.

-Έχουμε δύσκολα χρόνια μπροστά μας. Δεν θα είναι όλες οι αποφάσεις ανώδυνες. Αλλά οι ίδιοι οι καιροί δεν σηκώνουν πλέον μισές αλήθειες και μισιακά βήματα, εύσχημες αναβολές και παλινωδίες. Οι εκλογές έδειξαν ότι οι Έλληνες πολίτες επιζητούν ένα νέο περιβάλλον -ένα νέο ξεκίνημα. Μια νέα δυναμική έχει ήδη δημιουργηθεί. Ευθύνη όλων μας είναι να μην τη σπαταλήσουμε.

– Από τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης προκύπτει με σαφήνεια ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα η οικονομική πολιτική θα κινηθεί στην κόψη του ξυραφιού, επιδιώκοντας να υλοποιήσει την αναζωογόνηση της αγοράς, την άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης στους οικονομικά ασθενέστερους, την εκκίνηση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης.

-Ως κοινωνία και ως χώρα βρισκόμαστε σε οριακό σημείο: ή θα συστρατευθούμε στον ανηφορικό δρόμο μιας ριζικής εθνικής αλλαγής ή θα πάρουμε έναν επικίνδυνο οικονομικό και κοινωνικό κατήφορο.

Ο ΣΕΒ δηλώνει τέλος «ετοιμότητα συνεισφοράς και συνεργασίας με την κυβέρνηση στις δύσκολες αποφάσεις που θα διαμορφώσουν το κοινό μας μέλλον. Καταδείξαμε, σημειώνει, την ετοιμότητα αυτή καταθέτοντας την περασμένη εβδομάδα στον υπουργό Εργασίας μια δέσμη μέτρων-ανάχωμα στην ανεργία. Την ίδια ετοιμότητα θα επιδείξουμε και σε άλλα μείζονα ζητήματα, όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής, η διαμόρφωση νέου θεσμικού αναπτυξιακού πλαισίου, η προστασία του περιβάλλοντος, η αναζήτηση μίας βιώσιμης λύσης για το Ασφαλιστικό»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk