αντιεξουσιαστικά

Στην τέχνη επενδύει ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος (σκίτσο), ο οποίος πρωταγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο στο «Frieze Αrt Fair», το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός στην αγορά της σύγχρονης τέχνης, το οποίο διοργανώνεται στο Λονδίνο τον Οκτώβριο κάθε έτους. Σύμφωνα με το πρακτορείο Βloomberg αγόρασε μια γλυπτική εγκατάσταση του αμερικανού καλλιτέχνη Ντέιβιντ Χάμονς, με τίτλο «Flight Fantasy», αντί του ποσού των 1,5 εκατ. δολαρίων! Ο κ. Δασκαλόπουλος φέρεται να έχει στην κατοχή του άλλα τρία έργα του Χάμονς.

Συλλέκτης
Στην τέχνη επενδύει ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος (σκίτσο), ο οποίος πρωταγωνίστηκε το Σαββατοκύριακο στο «Frieze Αrt Fair», το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός στην αγορά της σύγχρονης τέχνης, το οποίο διοργανώνεται στο Λονδίνο τον Οκτώβριο κάθε έτους.

* * *
Σύμφωνα με το πρακτορείο Βloomberg αγόρασε μια γλυπτική εγκατάσταση του αμερικανού καλλιτέχνη Ντέιβιντ Χάμονς, με τίτλο «Flight Fantasy», αντί του ποσού των 1,5 εκατ. δολαρίων! Ο κ. Δασκαλόπουλος φέρεται να έχει στην κατοχή του άλλα τρία έργα του Χάμονς.

Εδρα
Ο κ. Γιάνους Μπουκάγσκι, ένας από τους πιο καταξιωμένους πολιτικούς και οικονομικούς αναλυτές για τα Βαλκάνια στην Ουάσιγκτον, εγκαινίασε τη θέση του προέδρου της έδρας «Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (Center for Strategic and Ιnternational Studies- CSΙS), η οποία δημιουργήθηκε στις αρχές του 2009 με την οικονομική υποστήριξη του επιχειρηματία κ. Λ. Λαυρεντιάδη .

* * *
Το αντικείμενο δραστηριότητας της έδρας αυτής στο CSΙS είναι η εκπόνηση ερευνών για γεωπολιτικά, πολιτικά, οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα, καθώς και θέματα που αφορούν την ασφάλεια και μπορούν να επηρεάσουν τις σχέσεις Νοτιοανατολικής Ευρώπης και ΗΠΑ.

Στον αυτόματο
Εν όψει της αξιολόγησης των υποψηφίων για τις θέσεις των γενικών γραμματέων των υπουργείων, οι θέσεις επί της ουσίας είναι κενές. Οι προηγούμενοι γενικοί γραμματείς όχι μόνο έχουν παραιτηθεί, αλλά ορισμένοι εξ αυτών έχουν αποχωρήσει και από τις θέσεις τους. Ετσι ο μηχανισμός των υπουργείων βρίσκεται, κυριολεκτικά, «στον αυτόματο πιλότο».

* * *
Χαρακτηριστικές είναι οι τρεις περιπτώσεις του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης. Ο (ακόμη) γενικός γραμματέας Εμπορίου κ. Δ. Σκιαδάς περιμένει «πώς και πώς» την αντικατάστασή του για να αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι αναπληρωτής καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

* * *
Ο (ακόμη;) γενικός γραμματέας Καταναλωτή κ. Ι. Οικονόμου έχει σταματήσει να πηγαίνει στην πλατεία Κάνιγγος και έχει αφήσει «στο πόδι» του μία εκ των… γραμματέων του. Κατά τις πληροφορίες σκοπεύει να δημιουργήσει «εξειδικευμένη» εταιρεία δημοσίων σχέσεων στο crisis management. Παλαιότερα ήταν συνεταίρος του κ. Γ. Πανταγιά σε εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, αλλά τώρα σχεδιάζει μονήρη επιχειρηματική πορεία.

* * *
Ο ολίγων εβδομάδων ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς κ. Γ. Στεργίου υπέβαλε την παραίτησή του τις πρώτες ημέρες και έκτοτε το γραφείο του παραμένει «σφραγισμένο», ενώ η τύχη του ιδίου αγνοείται. Στέλεχος του ιδιωτικού τομέα ήταν και απ΄ ό,τι φαίνεται εκεί επέστρεψε.

Συνέταιρος
Την πιθανότητα πώλησης μειοψηφικής συμμετοχής στην επένδυσή του στην Αίγυπτο μελετά ο Τιτάν. Η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία αγόρασε πέρυσι το υπόλοιπο 50% που κατείχε στο εργοστάσιο του Βeni Suef η Lafarge αντί 209 εκατ. ευρώ και ελέγχει το 100% της μονάδας. * * *
Η Αίγυπτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, διατηρεί υψηλή ζήτηση για τσιμέντο και εξελίσσεται για τον Τιτάνα σε μαξιλάρι που θα ελαχιστοποιήσει τις απώλειες από τις άλλες αγορές. Γι΄ αυτό και η ελληνική εταιρεία έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για δημιουργία και νέας γραμμής παραγωγής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk