Επίθεση για τον εκλογικό νόμο

Για «αντιλαϊκά σχέδια» κατηγορεί την κυβέρνηση η Αλέκα Παπαρήγα

Για προώθηση «αντιλαϊκών σχεδίων» κατηγόρησε την κυβέρνηση η γγ του ΚΚΕ κατά τη δευτερολογία της στη Βουλή των επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Έκανε λόγο για «μακιαβελικό σχέδιο» σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και επανέλαβε τη ριζική διαφωνία της με την «πράσινη ανάπτυξη».

Για προώθηση «αντιλαϊκών σχεδίων» κατηγόρησε την κυβέρνηση η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κατά τη δευτερολογία της στη Βουλή των επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Έκανε λόγο για «μακιαβελικό σχέδιο» σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και επανέλαβε τη ριζική διαφωνία της με την «πράσινη ανάπτυξη».

«Δεν είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίζεται η ΝΔ, ότι δεν έχει σχέδιο το ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο ισχυρισμός της καλλιεργεί στάση αναμονής και δίνει πίστωση χρόνου. Εμείς εκτιμάμε ότι έχει σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση, που είναι αντιλαϊκό και αντεργατικό. Υπηρετεί ένα και μοναδικό στόχο. Να εξασφαλίσει την επανάληψη της άνετης κερδοφορίας του κεφαλαίου» τόνισε.

Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την ριζική διαφωνία της για την «πράσινη ανάπτυξη», που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση, επειδή «αυτός ο προσανατολισμός οδηγεί στη συνειδητή επιλογή υποβάθμισης σε σημαντικούς τομείς, όπως στον τομέα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης».

Και το σημείο αυτό, η γγ του ΚΚΕ έκανε λόγο για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συκοφαντηθούν οι συνδικαλιστές και κατηγόρησε προσωπικά τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, πως στις προγραμματικές του δηλώσεις αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προωθεί την εναλλακτική απασχόληση και «αυτό το ονόμασε προοδευτικό σύστημα».

«Μίλησε το ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της οικογένειας, της εναλλακτικής Παιδείας, αλλά αυτά δεν πρόκειται να γίνουν ούτε στα 500 χρόνια, όποιο σύστημα και να εφαρμοστεί» επισήμανε.

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι αφελής ο υπουργός. Ας ψάξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και να συνεννοηθεί με τη ΝΔ να δει πως αξιοποιήθηκαν οι θέσεις μαθητείας ή της μερικής απασχόλησης στον ΟΑΕΔ, στον ιδιωτικό τομέα» σημείωσε η κ. Παπαρήγα και προσέθεσε:

«Με την καθιέρωση της εναλλακτικής απασχόλησης δεν θα βρίσκουν δουλειά οι ανειδίκευτοι, αλλά οι πτυχιούχοι Πανεπιστημίου. Και τα παιδιά στις σχολές μαθητείας, τα φτωχά παιδιά, δεν πρόκειται να κάνουν μαθητεία, αλλά θα κάνουν τη βαριά λάντζα. Η μαθητεία πρέπει να γίνεται στις ίδιες τις τεχνολογικές σχολές και τα παιδιά να δουλεύουν, όχι κανονικά, αλλά λιγότερο. Και θα πρέπει να αμείβονται».

Τέλος, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου και την καθιέρωση του γερμανικού μοντέλου κάνοντας λόγο για «μακιαβελικό σχέδιο».

«Θέλετε, μαζί με τη ΝΔ, να κάνετε γερά τα πόδια του δικομματισμού. Σας ανησυχεί η αντιπολίτευση, θέλετε να την κάνετε μονοδρομική» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk