ATZENTA ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Η δεύτερη διεθνής συνάντηση με θέμα «Τhe Βrain: Function, imaging and repair» εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επιστημονικών συναντήσεων υπό τον τίτλο «Επιστήμη, φύση και κοινωνία», οι οποίες οργανώνονται από το ΜΓΦΙ με τη συνεργασία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιmperial και προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας κ. Φώτη Καφάτου και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Cambridge κ. Αθανασίου Φωκά. Οι επιστήμονες οι οποίοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου προέρχονται από διαφορετικά, αλλά αλληλοσυμπληρούμενα πεδία και είναι κορυφαίοι στον τομέα που επέλεξαν να υπηρετήσουν.

ATZENTA  ΤΗΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ | tovima.gr

19-21 Οκτωβρίου Η λειτουργία και η… επισκευή του εγκεφάλου
ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ (ΜΓΦΙ), ΟΛΥΜΠΙΑΣ 11, ΚΗΦΙΣΙΑ
Η δεύτερη διεθνής συνάντηση με θέμα «Τhe Βrain: Function, imaging and repair» εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επιστημονικών συναντήσεων υπό τον τίτλο «Επιστήμη, φύση και κοινωνία», οι οποίες οργανώνονται από το ΜΓΦΙ με τη συνεργασία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιmperial και προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας κ. Φώτη Καφάτου και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Cambridge κ. Αθανασίου Φωκά. Οι επιστήμονες οι οποίοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου προέρχονται από διαφορετικά, αλλά αλληλοσυμπληρούμενα πεδία και είναι κορυφαίοι στον τομέα που επέλεξαν να υπηρετήσουν. Από την τριήμερη αλληλεπίδρασή τους και τον δημιουργικό διάλογο που θα αναπτυχθεί αναμένεται να προκύψουν ενδιαφέροντα στοιχεία. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ.: 210 2715.032.

Σημειώστε επίσης ότι το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 19.00 θα διεξαχθεί στο νέο κτίριο του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» (Β΄ Μεραρχίας 36, Πειραιάς) συζήτηση στρογγύλης τραπέζης με θέμα: «Ο ρόλος των βλαστικών κυττάρων στην αντιμετώπιση των εγκεφαλικών βλαβών». Βασικός ομιλητής είναι ο καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Siddharthan Chandran. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 4297.540- 1,- 2. 19-26 Οκτωβρίου Φεστιβάλ επιστημονικών ταινιών
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ (ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ), ΠΕΙΡΑΙΩΣ 138 & ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ
Μια χορταστική εβδομάδα για τους φίλους της «οπτικοποίησης των επιστημών» θα είναι η επόμενη στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, το 4ο Ιnternational Science Film Festival, που διοργανώνει το CΑΙD (Κέντρο Εφαρμοσμένου Βιομηχανικού Σχεδιασμού), σκοπεύει να προβάλει καθημερινά, σε τρία σημεία της Αθήνας, 35 διαγωνιζόμενες ταινίες. Οσες από αυτές βραβευτούν θα προβληθούν στις 26 Οκτωβρίου στο Μουσείο Μπενάκη. Τα σημεία καθημερινής προβολής είναι: Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 (τηλ.:

210 7251.893), Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου (τηλ.: 210 3609.695), Μικρόκοσμος Ρrince, Λ. Συγγρού 106, Φιξ (τηλ.: 210 9215.305) Το τηλέφωνο του CΑΙD είναι 210 7251.893 και ο κατάλογος των ταινιών βρίσκεται στο http: //isffa. blogspot. com/.

23 Οκτωβρίου Το «πράσινο μέλλον», με τη ματιά των Δανών
ΔΑΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΧΑΙΡΕΦΩΝΤΟΣ 14Α, ΠΛ. ΑΓ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΠΛΑΚΑ
Στις 8 μ.μ. της Παρασκευής ξεκινά η εκδήλωση που διοργανώνουν- στα αγγλικά- το Δανικό Ινστιτούτο Αθηνών και η δανική πρεσβεία, με θέμα «Green future- how? Greek challenges – Danish experiences- future solutions». Περιλαμβάνει διάλεξη, συζήτηση και διάλογο με το κοινό, με τη συμμετοχή του Carsten Βeck, διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Ερευνών του Μέλλοντος, στην Κοπεγχάγη, και του Ηλία Μεσσίνα, αρχιτέκτονα, ιδρυτή του Διεθνούς Περιβάλλοντος ΝGΟΕcoweek. Στοιχεία επικοινωνίας, Τηλ.: 210 3244.644 και www. diathens. com 23-25 Οκτωβρίου Συνέδριο για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη Μήλο
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ», ΜΗΛΟΣ
Με θέμα τις καινοτόμες ενεργειακές τεχνολογίες στον νησιωτικό χώρο του Αιγαίου, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, τη χρηματοδότηση των έργων και την ευρωπαϊκή συνεργασία, το Ενεργειακό Γραφείο Ιου- Αιγαίου διοργανώνει διεθνές συνέδριο πράσινης ανάπτυξης. Το συνέδριο αυτό αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα λόγω της ελληνικής συμμετοχής στο Σύμφωνο των Δημάρχων και της συνεργασίας των νησιωτικών δικτύων της ΕΕ. Ηδη ξεκινά το πρόγραμμα ΙSLΕ – ΡΑCΤ, ενώ το πρόγραμμα Εlena θα αναγγελθεί άμεσα- ίσως κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Παράλληλα, στις 25 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η Ενεργειακή Ακαδημία, ένα διαρκές πρόγραμμα επιμόρφωσης για στελέχη των τοπικών κοινωνιών, με στόχο τη δημιουργία των προϋποθέσεων για μια πραγματική πράσινη ανάπτυξη στο Αιγαίο.

Τηλέφωνα για πληροφορίες: 22860 924.50 και 210 8848.055.

a.kafantaris@gmail.com

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk