Προοπτική ελπίδας από τον κ. Γ. Παπανδρέου για έξοδο της χώρας από τη δεινή οικονομική κατάσταση

«Εθνική κοινωνική συμφωνία»

▅ Δραματική η κατάσταση στην οικονομία, αλλά και επιβεβαίωση των προεκλογικών δεσμεύσεων ▅ Πρόεδρος ξανά ο κ. Παπούλιας «εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί» ▅ Νέος εκλογικός νόμος ▅ Προσλήψεις μόνο από το ΑΣΕΠ ▅ Εθνικό σχέδιο δράσης για το περιβάλλον ▅ Το 5% του ΑΕΠ διατίθεται για την Παιδεία ▅ Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε κάθε δήμο ▅ Περισσότεροι οι μάχιμοι αστυνομικοί

▅ Δραματική η κατάσταση στην οικονομία, αλλά και επιβεβαίωση των προεκλογικών δεσμεύσεων
▅ Πρόεδρος ξανά ο κ. Παπούλιας «εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί»
▅ Νέος εκλογικός νόμος
▅ Προσλήψεις μόνο από το ΑΣΕΠ
▅ Εθνικό σχέδιο δράσης για το περιβάλλον
▅ Το 5% του ΑΕΠ διατίθεται για την Παιδεία
▅ Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε κάθε δήμο
▅ Περισσότεροι οι μάχιμοι αστυνομικοί
«Εθνική κοινωνική συμφωνία για τις μεγάλες αλλαγές» πρότεινε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, η συζήτηση επί των οποίων ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου συνδύασε την επισήμανση της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία με την επανεπιβεβαίωση των προεκλογικών δεσμεύσεων του κόμματός του. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε οριακό σημείο» υπογράμμισε, χαρακτηρίζοντας «εκρηκτική» την κατάσταση στην οικονομία και «αποκαρδιωτική» την κατάσταση στο κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση και στους δημοκρατικούς θεσμούς. «Είναι η δυσκολότερη στιγμή για την οικονομία από το 1993, όταν πάλι μια κυβέρνηση της ΝΔ είχε παραδώσει την οικονομία σε ύφεση και τα δημόσια οικονομικά με τεράστιο έλλειμμα και χρέος» τόνισε, ενώ μίλησε για «κρυφά χρέη και δαπάνες», αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να πληρώσουν συντάξεις ως το τέλος του χρόνου, καθώς και για το τεράστιο έλλειμμα, που, κατά την Τράπεζα της Ελλάδος, θα έχει εφέτος διπλάσιο μέγεθος από αυτό που ισχυριζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση πριν από 10 ημέρες. Εμφατικά όμως πρόσθεσε ότι για τον ίδιο «το μεγαλύτερο έλλειμμα δεν αφορά τα χρήματα» και ότι «τα δημόσια οικονομικά δεν είναι το αίτιο της σημερινής κατάστασης», αλλά «μόνο ένα από τα βαριά συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων»: «μια πολυδιάστατη κρίση διακυβέρνησης:ηθικής, αξιών, θεσμών και εμπιστοσύνης», η οποία οδήγησε στην «απαξίωση των πάντων». Στις σελιδες που ακολουθούν καταγράφονται επιγραμματικά οι σημαντικότερες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική