ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ!

Εχουν περάσει μερικές δεκαετίες από τότε που ο πρώτος υφυπουργός Τύπου της πρώτης κυβέρνησης του ΠαΣοΚ είχε πει το μνημειώδες- ότι θα καταρρίπταμε με πύραυλο κάθε τεχνητό δορυφόρο που θα τολμούσε να μεταδώσει τηλεοπτικό πρόγραμμα ιδιωτικού σταθμού στον ελληνικό χώρο… Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, ένα όμως αξίωμα ισχύει πάντα: Οι πάσης φύσεως (πολιτικοστρατιωτικές, εμπορικές κλπ.) διεθνείς συμβάσεις μόνον βιαίως ανατρέπονται, αν μάλιστα η απόπειρα επιτύχει.

ΑΥΤΑ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  ΚΙΝΕΖΙΚΑ! | tovima.gr

Εχουν περάσει μερικές δεκαετίες από τότε που ο πρώτος υφυπουργός Τύπου της πρώτης κυβέρνησης του ΠαΣοΚ είχε πει το μνημειώδες- ότι θα καταρρίπταμε με πύραυλο κάθε τεχνητό δορυφόρο που θα τολμούσε να μεταδώσει τηλεοπτικό πρόγραμμα ιδιωτικού σταθμού στον ελληνικό χώρο…

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει, ένα όμως αξίωμα ισχύει πάντα: Οι πάσης φύσεως (πολιτικοστρατιωτικές, εμπορικές κλπ.) διεθνείς συμβάσεις μόνον βιαίως ανατρέπονται, αν μάλιστα η απόπειρα επιτύχει.

Αλλά και όσοι επιχειρούν επαναστατικώ δικαίω ανατροπές σε διεθνείς συμφωνίες, τελικά η ζωή τα φέρνει και συμβιβάζονται, αφού πληρώσουν και το κόστος! Παράδειγμα χαρακτηριστικό ο συνταγματάρχης Καντάφι.

Η αναφορά στην ισχύ των διεθνών συμβάσεων είναι προδήλως επίκαιρη καθώς με όπλο την απεργία μια συμπαθής ομάδα εργαζομένων απαιτεί την ανατροπή μιας ουσιαστικώς διακρατικής συμφωνίας. Το Πεκίνο ασφαλώς δεν συζητεί κατάργηση συμφωνίας την οποία έκανε με το ελληνικό κράτος που εκπροσωπούσε μια νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση, ενώ ακολούθως τις πράξεις εκύρωσε με την ψήφο της η ίδια η Βουλή των Ελλήνων.

Είναι σαφές ότι το Πεκίνο θα φθάσει στα άκρα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του. Δεν χρειάζεται να στείλει… αεροπλανοφόρα στο Φαληρικό Δέλτα, όπως οι Αμερικανοί στο Ιράκ. Αρκεί μια… υπουργική απόφαση για τη διακοπή κάθε εμπορικής σχέσης της Κίνας με την Ελλάδα.

Είναι βεβαίως άλλο πράγμα να ζητείς βελτίωση των όρων και των αμοιβών εργασίας και εντελώς διαφορετικό να επιχειρήσεις κατάργηση μιας διεθνούς συμφωνίας.

Αν οι αρμόδιοι της κυβερνήσεως αδυνατούν να εξηγήσουν στους εργαζομένους στο λιμάνι αυτά τα απλά πράγματα, οι ίδιοι οι απεργοί οφείλουν να λάβουν υπόψη τους αυτές τις αλήθειες και να πράξουν αναλόγως.

Μπορείς να ζητήσεις από τον απέναντι πολλά, αλλά όχι την… εξαφάνισή του!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk