ΟΛΙΒΕΡ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣΟΝ Επίλυση εταιρικών συγκρούσεων

O καθηγητής Ολιβερ Γουίλιαμσον βραβεύεται για τις μελέτες του στη διάρθρωση των εταιρειών και στον τρόπο με τον οποίο επιλύουν τις συγκρούσεις που ανακύπτουν. Στο έργο του εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες από τη μια και οι αγορές από την άλλη διαφέρουν στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων. Ο καθηγητής απέδειξε ότι οι εταιρείες βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να επιλύουν συγκρούσεις όταν ο ανταγωνισμός είναι περιορισμένος. Με τις μελέτες του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι …

O καθηγητής Ολιβερ Γουίλιαμσον βραβεύεται για τις μελέτες του στη διάρθρωση των εταιρειών και στον τρόπο με τον οποίο επιλύουν τις συγκρούσεις που ανακύπτουν. Στο έργο του εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες από τη μια και οι αγορές από την άλλη διαφέρουν στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων.

Ο καθηγητής απέδειξε ότι οι εταιρείες βρίσκονται σε καλύτερη θέση για να επιλύουν συγκρούσεις όταν ο ανταγωνισμός είναι περιορισμένος. Με τις μελέτες του κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εταιρείες καταφέρνουν να επιβιώσουν επειδή είναι σε θέση να επιλύουν συγκρούσεις μέσω της ιεραρχίας που επιβάλλουν.

Βρήκε επίσης ότι στις περιπτώσεις που οι συναλλαγές είναι σύνθετες, οι εταιρείες είναι πιο αποτελεσματικές από τις προσπάθειες σε ατομικό επίπεδο.

Η θεωρία του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι εταιρείες κάνουν πολλές φορές κατάχρηση των εξουσιών τους, όπως επίσης και για ποιους λόγους δημιουργούνται μεγάλες εταιρείες σε συγκεκριμένους κλάδους της παραγωγικής δραστηριότητας.

Ο καθηγητής Γουίλιαμσον σπούδασε στο ΜΙΤ (Sloan School of Μanagement), στη συνέχεια πήρε ΜΒΑ από το Στάνφορντ και Ρh. D από το Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον.

Δίδαξε επί σχεδόν 20 χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας.

Οι έρευνές του ξεκίνησαν την εποχή που εργαζόταν στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνηςτέλη της δεκαετίας του 1960- και συγκεκριμένα στο τμήμα για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Εκεί παρατήρησε ότι ελάχιστη προσοχή αποσπούσε η εργασία στο εσωτερικό εταιρειών. Βρήκε λοιπόν ότι πολλές οικονομικές αποφάσεις είναι καλύτερο να λαμβάνονται στο πλαίσιο μιας εταιρείας και όχι σε επίπεδο αγοράς, όπως προστάζει η κλασική θεωρία.

Οπως διευκρίνισε η επιτροπή που απονέμει το βραβείο Νομπέλ για την Οικονομία, οι ανταγωνιστικές αγορές δουλεύουν σχετικά καλά επειδή αγοραστές και πωλητές μπορούν να στραφούν αλλού στην περίπτωση που υπάρχουν διαφωνίες. Αλλά όταν ο ανταγωνισμός είναι περιορισμένος, οι εταιρείες επιλύουν καλύτερα από τις αγορές τις διαφορές που ανακύπτουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk