ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Ανεστάλη η απεργία, ανοιχτό το λιμάνι

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν αργά χθες το απόγευμα τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ενωσης Λιμενεργατών Λιμένα Πειραιά, ύστερα από συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη. Η κυρία Κατσέλη στη διάρκεια της συνάντησης αυτής παρουσίασε μια νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία θεωρήθηκε από την πλευρά των συνδικαλιστών ότι κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας τους.

Ανεστάλη η απεργία,  ανοιχτό το λιμάνι | tovima.gr

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν αργά χθες το απόγευμα τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ενωσης Λιμενεργατών Λιμένα Πειραιά, ύστερα από συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

Η κυρία Κατσέλη στη διάρκεια της συνάντησης αυτής παρουσίασε μια νέα βελτιωμένη πρόταση, η οποία θεωρήθηκε από την πλευρά των συνδικαλιστών ότι κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας τους.

Οπως ανέφερε η κυρία Κατσέλη μετά τη συνάντηση με τους συνδικαλιστές, τους πρότεινε:

* Την έναρξη διαλόγου μεταξύ των ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ σχετικά με όλα τα ζητήματα της σύμβασης παραχώρησης, τα αποτελέσματα του οποίου θα ισχύσουν αναδρομικά από 1.10.2009.

* Τη συμφωνία μεταξύ των ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ προσθήκης στη σύμβαση παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ανάληψη από τον ΟΛΠ για περίοδο 15 ημερών της τιμολόγησης των παρεχόμενων στον νέο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.

* Την κατάθεση προτάσεων των εργαζομένων εν όψει του διαλόγου σχετικά με τα ζητήματα της σύμβασης παραχώρησης.

Έτσι, σήμερα το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά επέστρεψε στην κανονική του λειτουργία. Το επόμενο στοίχημα για κυβέρνηση είναι η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης για τη βελτίωση των όρων προς όφελος του Δημοσίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk