«Εγώ είμαι ο πραγματικός στόχος των επιθέσεων»

ΠΑΡΙΣΙ «Εγώ βρίσκομαι στο στόχαστρο των επιθέσεων και όχι ο γιος μου» δηλώνει ο Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Ο πρόεδρος της Γαλλίας εκτιμά ότι « πλήττεταιπροσωπικά » από τα βέλη εναντίον του 23χρονου γιου του, Ζαν Σαρκοζί, ο οποίος προαλείφεται για επικεφαλής μεγάλου δημόσιου οργανισμού. Η φιλοδοξία του υιού Σαρκοζί να αναλάβει τη διαχείριση της ΕΡΑD, εταιρείας που διαχειρίζεται τη Λα Ντεφάνς, μία από τις μεγαλύτερες …

ΠΑΡΙΣΙ «Εγώ βρίσκομαι στο στόχαστρο των επιθέσεων και όχι ο γιος μου» δηλώνει ο Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας εκτιμά ότι « πλήττεταιπροσωπικά » από τα βέλη εναντίον του 23χρονου γιου του, Ζαν Σαρκοζί, ο οποίος προαλείφεται για επικεφαλής μεγάλου δημόσιου οργανισμού. Η φιλοδοξία του υιού Σαρκοζί να αναλάβει τη διαχείριση της ΕΡΑD, εταιρείας που διαχειρίζεται τη Λα Ντεφάνς, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές συνοικίες της Ευρώπης, έχει προκαλέσει σάλο στη Γαλλία, τόσο εντός όσο και εκτός του κοινοβουλίου, όχι μόνο εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του, αλλά λόγω του ότι δεν έχει καν πάρει ακόμη το πτυχίο του στη Νομική. «Υπάρχουν 45 δημοτικοί σύμβουλοι που μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του διαχειριστή της ΕΡΑD. Μόνο ένας δεν έχει δικαίωμα!Και γιατί;Επειδή είναι γιος μου. Είναι μία θέση χωρίς χρηματικές αποδοχές και εκλόγιμη, άρα δεν μιλάμε ούτε για νεποτισμόούτε για δωράκια» τόνισε ο κ. Σαρκοζί. Και πρόσθεσε: «Οσοι δεν συμφιλιώθηκαν ποτέ με την εκλογή μου στο ύπατο αξίωμα, όμως κατ΄ ουσίαν δεν έχουν κάτι να μεμφθούν ως προς αυτή την εκλογή,μου επιτίθενται κακόπιστα σε όλα τα μέτωπα. Διαπνέονται από κακία, αλλά οι Γάλλοι δεν θα ξεγελαστούν».

Παρ΄ όλα αυτά, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα για λογαριασμό της εφημερίδας «Le Ρarisien», το 64% των Γάλλων διαφωνεί με την ανάθεση της προεδρίας της ΕΡΑD στον υιό Σαρκοζί, ενώ μόνο το 19% τη θεωρεί «καλή κίνηση».

Υπέρ Πολάνσκι Ο κ. Σαρκοζί μίλησε και για την πολύκροτη υπόθεση της σύλληψης του διάσημου σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι . «Καταλαβαίνω ότι είμαστε συγκλονισμένοι από το βάρος των κατηγοριών εναντίον του Ρομάν Πολάνσκι. Αλλά μπορώ να προσθέσω ότι η σύλληψή του δεν είναι ορθή απονομή της δικαιοσύνης, η οποία ενεργεί 32 χρόνια μετά το συμβάν, όταν ο κατηγορούμενος είναι σήμερα 76 ετών» δήλωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk