Νομοθετικό κενό για τα διαγνωστικά κέντρα

Νομοθετικό κενό δημιουργείται από την απόφαση της υπουργού Υγείας κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου να καταργήσει το Προεδρικό Διάταγμα (180/2009) του προκατόχου της κ. Δ. Αβραμόπουλου γιατα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Κενό που πρέπει να καλυφθεί άμεσα, όπως επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας. Με ένα μόνο άρθρο η υπουργός Υγείας κατάργησε το Προεδρικό Διάταγμα 180/2009 που επέτρεπε στους επιχειρηματίες και μεγαλογιατρούς να είναι μέτοχοι μέχρι 47% ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.

Νομοθετικό  κενό για τα  διαγνωστικά  κέντρα | tovima.gr

Νομοθετικό κενό δημιουργείται από την απόφαση της υπουργού Υγείας κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου να καταργήσει το Προεδρικό Διάταγμα (180/2009) του προκατόχου της κ. Δ. Αβραμόπουλου γιατα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Κενό που πρέπει να καλυφθεί άμεσα, όπως επισημαίνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας.

Με ένα μόνο άρθρο η υπουργός Υγείας κατάργησε το Προεδρικό Διάταγμα 180/2009 που επέτρεπε στους επιχειρηματίες και μεγαλογιατρούς να είναι μέτοχοι μέχρι 47% ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Δηλαδή έδινε τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ιδρύουν και να εκμεταλλεύονται ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ε΄ Τμήματος του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που επεξεργάστηκαν το σχέδιο διατάγματος, αναφέρουν ότι με την κατάργηση του ΠΔ 180/2009 αναβιώνει το προγενέστερο νομοθετικό καθεστώς. Και αυτό γιατί στο διάταγμα της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου δεν περιλαμβάνονται νέες ρυθμίσεις που να αντικαθιστούν τις καταργούμενες του κ. Αβραμόπουλου. Ετσι, επανέρχεται σε ισχύ το ΠΔ 84/2001, χωρίς όμως τις διατάξεις εκείνες που το περασμένο έτος κρίθηκαν παράνομες από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Για να αποφευχθούν τα προβλήματα οι σύμβουλοι Επικρατείας προτείνουν στο καταργητικό σχέδιο διατάγματος να προστεθεί διάταξη η οποία να αναστέλλει για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα την εφαρμογή των διατάξεων του διατάγματος που αναβιώνει (84/2001) και αφορούν την αδειοδότηση των ιδιωτικών φορέων ΠΦΥ και την εξέλιξη των εκκρεμών διοικητικών διαδικασιών στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk