«Συνεχίζονται οι συνομιλίες»

Επισήμως χθες η υπουργός Οικονομίας δεν είχε καμία απολύτως επαφή με τους απεργούς. Ωστόσο άλλες πηγές της λιμενικής αγοράς υποστήριζαν ότι οι συνομιλίες των δύο πλευρών συνεχίζονταν κανονικά, αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να μην υπάρξουν παρεμβάσεις. Τις πληροφορίες του «Βήματος» που θέλουν την κυβέρνηση να μην έχει διακόψει τη συζήτηση με την πλευρά των συνδικαλιστών του λιμανιού ενίσχυσε το γεγονός ότι χθες εκτάκτως κλήθηκαν όλα τα στελέχη της Cosco σε νέα σύσκεψη στην πρεσβεία της Κίνας, προκειμένου να εξετασθούν οι τελευταίες εξελίξεις.

«Συνεχίζονται οι συνομιλίες» | tovima.gr

Επισήμως χθες η υπουργός Οικονομίας δεν είχε καμία απολύτως επαφή με τους απεργούς. Ωστόσο άλλες πηγές της λιμενικής αγοράς υποστήριζαν ότι οι συνομιλίες των δύο πλευρών συνεχίζονταν κανονικά, αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να μην υπάρξουν παρεμβάσεις. Τις πληροφορίες του «Βήματος» που θέλουν την κυβέρνηση να μην έχει διακόψει τη συζήτηση με την πλευρά των συνδικαλιστών του λιμανιού ενίσχυσε το γεγονός ότι χθες εκτάκτως κλήθηκαν όλα τα στελέχη της Cosco σε νέα σύσκεψη στην πρεσβεία της Κίνας, προκειμένου να εξετασθούν οι τελευταίες εξελίξεις. Μεταξύ αυτών των «τελευταίων εξελίξεων» εικάζεται ότι υπάρχουν και προτάσεις για την εκτόνωση της κρίσης που κοινοποιήθηκαν στην κινεζική πλευρά ώστε να είναι ενημερωμένη για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος των λιμενεργατών κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ. Κ. Μίχαλος, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία τους.

Ειδικότερα ο κ. Μίχαλος κατέθεσε χθες το πρωί αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, η οποία θα εκδικαστεί με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, κατά της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk