Υποχώρησε 11% ο δείκτης τιμών εκροών στη γεωργία

Ο γενικός δείκτης τιμών εκροών στη γεωργία- κτηνοτροφία (χωρίς τις επιδοτήσεις) σημείωσε μείωση 11% τον μήνα Αύγουστο 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2008, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο γενικός δείκτης τιμών εισροών σημείωσε μείωση 7,6%. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ), ο δείκτης τιμών εκροών στα δημητριακά και στους σπόρους δημητριακών σημείωσε μείωση 29,5%, στα φρούτα 16,7%, στο ελαιόλαδο 16,9% και στο γάλα 9,6%.

Υποχώρησε  11% ο δείκτης  τιμών εκροών  στη γεωργία | tovima.gr

Ο γενικός δείκτης τιμών εκροών στη γεωργία- κτηνοτροφία (χωρίς τις επιδοτήσεις) σημείωσε μείωση 11% τον μήνα Αύγουστο 2009 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2008, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα ο γενικός δείκτης τιμών εισροών σημείωσε μείωση 7,6%. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ), ο δείκτης τιμών εκροών στα δημητριακά και στους σπόρους δημητριακών σημείωσε μείωση 29,5%, στα φρούτα 16,7%, στο ελαιόλαδο 16,9% και στο γάλα 9,6%. Σε ό,τι αφορά τις εισροές στη γεωργία και την κτηνοτροφία, ο δείκτης τιμών εισροών μειώθηκε κατά 19,1% στην ενέργεια και τα λιπαντικά, κατά 13,3% στις ζωοτροφές και κατά 1,6% στον σχηματισμό παγίου κεφαλαίου.

Εξάλλου ο γενικός δείκτης τιμών εκροών στη γεωργία- κτηνοτροφία τον Αύγουστο 2009 σε σύγκριση με τον δείκτη του προηγούμενου μήνα (Ιουλίου) παρουσίασε μείωση 5,3%, ενώ κατά την ίδια χρονική σύγκριση ο γενικός δείκτης τιμών εισροών σημείωσε αύξηση 0,4%.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk