Συνεδριάζουν Εurogroup και Εco/Fin

Στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης (Εurogroup) και στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (Εco/Fin) που θα πραγματοποιηθούν στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα και την Τρίτη (19 και 20 Οκτωβρίου) θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Και στα δύο συμβούλια οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομίας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς θα έχουν οι συναντήσεις του κ.

Συνεδριάζουν  Εurogroup  και Εco/Fin | tovima.gr

Στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης (Εurogroup) και στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (Εco/Fin) που θα πραγματοποιηθούν στο Λουξεμβούργο τη Δευτέρα και την Τρίτη (19 και 20 Οκτωβρίου) θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Και στα δύο συμβούλια οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομίας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς θα έχουν οι συναντήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου με τους ομολόγους του και στο περιθώριο με τον επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, αρμόδιο για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις της ΕΕ.

Ο κ. Αλμούνια φέρεται ότι είναι δυσαρεστημένος με τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, δεδομένου ότι οι προηγούμενοι έλληνες υπουργοί δεν τήρησαν καμία από τις δεσμεύσεις τους, με αποτέλεσμα να έχουμε καταλήξει στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιστρέφοντας από το Λουξεμβούργο θα εξετάσει και θα αποφασίσει για τα μέτρα που θα ληφθούν ώστε να πεισθεί η ΕΕ ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει διαρθρωτικά μέτρα αμέσου αποτελεσματικότητος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk