Στα πράγματα

Συνδυασμός ανταγωνιστικότητας και κερδών με το κοινωνικό όφελος

Τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης της Ρost Ιnsurance από την τράπεζα και τα ΕΛΤΑ αναλύει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ηellenic Ρostbank- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ. Α. Καμινάρης , ο οποίος τονίζει ότι η νέα θυγατρική αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στην Ελλάδα ως φορέας τραπεζικών και ασφαλιστικών εργασιών.

Τα πλεονεκτήματα της ίδρυσης της Ρost Ιnsurance από την τράπεζα και τα ΕΛΤΑ αναλύει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ηellenic Ρostbank- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ. Α. Καμινάρης , ο οποίος τονίζει ότι η νέα θυγατρική αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στην Ελλάδα ως φορέας τραπεζικών και ασφαλιστικών εργασιών.

– Ποιοι είναι οι παράγοντες εκείνοι που συνετέλεσαν στην ανοδική πορεία της τράπεζας κατά την τρέχουσα χρονιά;

«Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής που εφαρμόζει η διοίκηση, ηΗellenic Ρostbank- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κατάφερε να διατηρήσει ασφαλείς και ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ετσι αυτή την ώρα η τράπεζα διαθέτει εκτός από ισχυρή κεφαλαιακή βάση και πλούσια ρευστότητα, με σχέση δανείων- καταθέσεων στο 60,38% (έναντι 63,56% στις 31.12.2008), μείωση που οφείλεται κυρίως στη σημαντική άνοδο των καταθέσεων της τράπεζας.

Τόσο τα κέρδη προ φόρων ύψους 122,94 εκατ. ευρώ που εμφάνισε η τράπεζα το α΄ εξάμηνο του 2009, έναντι ζημιών 7,81 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όσο και η διεύρυνση του μεριδίου αγοράς στα βασικά προϊόντα εξασφάλισαν μεγάλη ρευστότητα στη Ηellenic Ρostbank- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ρευστότητα η οποία ενισχυόμενη με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 526,3 εκατ. ευρώ μάς δίνει τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε αλλά και να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε νέους νευραλγικούς τομείς της αγοράς».

– Πρόσφατα ιδρύθηκε από κοινού με τα ΕΛΤΑ η Ρost Ιnsurance. Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη νέα εταιρεία;

«Η σύσταση της νέας θυγατρικής και η επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της τράπεζας και των ΕΛΤΑ σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας εποχής για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς συνεχώς επεκτείνεται και διεκδικεί νέα μερίδια αγοράς, που τo καθιστούν πλέον όμιλο. Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που έχουν συνάψει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ως το 2021, προχωρήσαμε στην ίδρυση της Ρost Ιnsurance έτσι ώστε να καλύψουμε το κενό που υπήρχε στον χώρο των ασφαλειών. Με τον τρόπο αυτόν αξιοποιείται το ευρύτατο δίκτυο των δύο οργανισμών αναδεικνύοντάς την πρώτη ίσως δύναμη στην Ελλάδα ως φορέα τραπεζικών και ασφαλιστικών εργασιών με 985 σημεία διάθεσης σε όλη τη χώρα, κερδίζοντας έτσι το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού».

– Ποιο είναι το όραμά σας για το μέλλον; «Στόχος μας δεν είναι να είμαστε μόνο ανταγωνιστικοί και κερδοφόροι αλλά και αποτελεσματικοί για το κοινωνικό σύνολο. Εκτός από το ότι διασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση βασικών τομέων της οικονομίας, φροντίζουμε ενεργά την κοινωνία και τον άνθρωπο. Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αισθανόμαστε πραγματικά υπερήφανοι γιατί σε όλη την πορεία μας έχουμε συνδυάσει με επιτυχία την κερδοφορία με την ειλικρίνεια, την ανταγωνιστικότητα με το κοινωνικό όφελος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk