Εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου της Coca-Cola

Εγκρίθηκε από τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της CocaCola 3Ε η επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους ύψους 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Η συνέλευση είχε απαρτία της τάξεως του 80%, αλλά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν ψηφίστηκαν από ομάδα μετόχων που αντιπροσώπευαν περίπου το 5% του μετοχικού κεφαλαίου. Το συνολικό ποσό προς επιστροφή στους μετόχους ανέρχεται σε 548 εκατ. ευρώ. Η επιστροφή κεφαλαίου θα χρηματοδοτηθεί μέσω δανεισμού και μέσω της υφιστάμενης ρευστότητας. Οπως ανέφερε η διοίκηση, οι συνεχιζόμενες υψηλές ταμειακές ροές και το χαμηλό κόστος δανεισμού που έχει διαμορφώσει η κρίση οδήγησαν στην απόφαση της επιστροφής κεφαλαίου.

Εγκρίθηκε η επιστροφή  κεφαλαίου της Coca-Cola | tovima.gr

Εγκρίθηκε από τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της CocaCola 3Ε η επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους ύψους 1,5 ευρώ ανά μετοχή. Η συνέλευση είχε απαρτία της τάξεως του 80%, αλλά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν ψηφίστηκαν από ομάδα μετόχων που αντιπροσώπευαν περίπου το 5% του μετοχικού κεφαλαίου. Το συνολικό ποσό προς επιστροφή στους μετόχους ανέρχεται σε 548 εκατ. ευρώ. Η επιστροφή κεφαλαίου θα χρηματοδοτηθεί μέσω δανεισμού και μέσω της υφιστάμενης ρευστότητας.

Οπως ανέφερε η διοίκηση, οι συνεχιζόμενες υψηλές ταμειακές ροές και το χαμηλό κόστος δανεισμού που έχει διαμορφώσει η κρίση οδήγησαν στην απόφαση της επιστροφής κεφαλαίου. Από την επιστροφή κεφαλαίου- που με τρέχουσες τιμές προσφέρει απόδοση κοντά στο 8%ευνοούνται όλοι οι μέτοχοι της εταιρείας, αλλά κυρίως οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι που είναι η οικογένεια Δαυίδ και η Coca-Cola Company. Αναλυτικά, η γενική συνέλευση ενέκρινε πρώτα την αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών κατά το ποσό των 548.111.772 ευρώ με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής τιμής της μετοχής από 0,50 σε 2 ευρώ και κατόπιν τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 548.111.772 ευρώ με την ταυτόχρονη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2 ευρώ σε 0,50 ευρώ και την επιστροφή της μείωσης ύψους 1,5 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk