Ανεστάλησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του ΠειραιάΥστερα από συνάντηση της κυρίας Λούκας Κατσέλη με τους εργαζομένους

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν αργά χθες το απόγευμα τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Λιμενεργατών Λιμένα Πειραιά, ύστερα από συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν αργά σήμερα το απόγευμα τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Λιμενεργατών Λιμένα Πειραιά, ύστερα από συνάντηση που είχαν με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη.

Η κυρία Κατσέλη στη διάρκεια της συνάντησης αυτής τους παρουσίασε μια νέα βελτιωμένη πρόταση η οποία θεωρήθηκε, από την πλευρά των συνδικαλιστών, πως κάλυπτε σε μεγάλο βαθμό το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας τους.

Όπως ανέφερε η κυρία Κατσέλη μετά τη συνάντηση με τους συνδικαλιστές, τους πρότεινε :

-Την έναρξη διαλόγου μεταξύ των Ο.Λ.Π. Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. σχετικά με όλα τα ζητήματα της Σύμβασης Παραχώρησης, τα αποτελέσματα του οποίου (διαλόγου) θα ισχύσουν αναδρομικά από 1-10-2009.

-Την συμφωνία μεταξύ των Ο.Λ.Π. Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. προσθήκης στη σύμβαση παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται ανάληψη από τον Ο.Λ.Π. για περίοδο 15 ημερών, της τιμολόγησης των παρεχόμενων στο Νέο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, και.

-Την κατάθεση προτάσεων των εργαζομένων εν όψει του διαλόγου σχετικά με τα ζητήματα της Σύμβασης Παραχώρησης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι εργαζόμενοι θα αρχίσουν από σήμερα κιόλας να επιστρέφουν στις εργασίες τους, ενώ όπως έγινε γνωστό, άρχισε ήδη ο διάλογος μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ Α.Ε. αναφορικά με τη σύμβαση παραχώρησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk