Αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους για τις ελληνικές τράπεζες

Καλύτερες ημέρες για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο αναμένει η Μorgan Stanley, σύμφωνα με νέα έκθεση με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου που έδωσε στο φως της δημοσιότητας, η οποία βεβαίως δεν έχει προσμετρήσει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Οι αναλυτές του οίκου στην ανάλυσή τους τονίζουν ότι η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους στην Ελλάδα που κατεγράφη το δεύτερο τρίμηνο του 2009 αποτελεί την αρχή της ανάκαμψης.

Αύξηση των καθαρών εσόδων από  τόκους για τις ελληνικές τράπεζες | tovima.gr

Καλύτερες ημέρες για τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο αναμένει η Μorgan Stanley, σύμφωνα με νέα έκθεση με ημερομηνία 15 Οκτωβρίου που έδωσε στο φως της δημοσιότητας, η οποία βεβαίως δεν έχει προσμετρήσει τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με επιβολή έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων και των πιστωτικών ιδρυμάτων. Οι αναλυτές του οίκου στην ανάλυσή τους τονίζουν ότι η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους στην Ελλάδα που κατεγράφη το δεύτερο τρίμηνο του 2009 αποτελεί την αρχή της ανάκαμψης. Ο οίκος εκτιμά ότι μακροπρόθεσμα οι ελληνικές τράπεζες θα βγουν ωφελημένες από την αλλαγή στον κύκλο των επιτοκίων προβλέποντας ότι υπάρχει περιθώριο για επέκταση των περιθωρίων στην ελληνική αγορά. Κάτι τέτοιο θα ωφελήσει, σύμφωνα με τον οίκο, τις τράπεζες που έχουν υψηλότερη έκθεση στον επιχειρηματικό κλάδο, καλύτερη θέση στην αγορά και καλύτερης ποιότητας καταθετική βάση.

Η Μorgan Stanley προτιμά μεταξύ των ελληνικών τραπεζών την Αlpha Βank, ενώ προχώρησε σε αλλαγές των συστάσεων για την Εθνική, τη Εurobank και την Πειραιώς. Αναλυτικότερα, ο οίκος γνωστοποίησε την υποβάθμιση της σύστασης για την Εθνική σε «equalweight» από «overweight», αν και αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 27 ευρώ. Σύμφωνα με τον οίκο, η αγορά υπερεκτιμά τις προοπτικές αύξησης των περιθωρίων και υποτιμά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα το κόστος κινδύνου των λειτουργιών της τράπεζας στην Τουρκία.

Για την Αlpha Βank διατηρείται η σύσταση «overweight», ενώ η τιμή-στόχος αυξάνεται στα 15,5 ευρώ. Ο οίκος εκτιμά ότι η τράπεζα θα επωφεληθεί από την πορεία ανάκαμψης του κλάδου λόγω της έκθεσής της σε επιχειρηματικά δάνεια, της χρηματοδοτικής της θέσης και του χαρτοφυλακίου καταθέσεων που διατηρεί. Από την άλλη, η Μorgan Stanley προχώρησε στην αναβάθμιση της σύστασής της για τη Εurobank σε «overweight» από «underweight» και στην εντυπωσιακή αύξηση της τιμήςστόχου στα 13,5 ευρώ από 7 ευρώ προηγουμένως. Οι αναλυτές της εκτιμούν ότι θα υπάρξει επιδείνωση της ποιότητας των παγίων της ελληνικής τράπεζας, ωστόσο τονίζουν ότι η κεφαλαιακή της θέση είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Τέλος, για την Τράπεζα Πειραιώς διατηρείται η σύσταση «equalweight» και δίνεται νέα τιμή-στόχος στα 11 ευρώ. Σύμφωνα με τη Μorgan Stanley, το βασικό πρόβλημα της τράπεζας αποτελεί η σχετικά χαμηλή κερδοφορία του δανειακού της χαρτοφυλακίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk