ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τι εστί περιστατικό της νέας γρίπης

Απλουστεύονται οι οδηγίες σχετικά με το πώς ορίζονται τα περιστατικά της νέας γρίπης στα σχολεία. Η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η υφυπουργός κυρία Φώφη Γεννηματά δήλωσαν χθες μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης ότι θα σταλεί σχετική εγκύκλιος. Διευκρίνισαν όμως ότι δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων κλείνουν τμήματα ή ολόκληρα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απλοποιηθούν οι κανόνες υγιεινής στα σχολεία και θα εφαρμοστούν …

Τι εστί περιστατικό της νέας γρίπης | tovima.gr

Απλουστεύονται οι οδηγίες σχετικά με το πώς ορίζονται τα περιστατικά της νέας γρίπης στα σχολεία. Η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η υφυπουργός κυρία Φώφη Γεννηματά δήλωσαν χθες μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης ότι θα σταλεί σχετική εγκύκλιος. Διευκρίνισαν όμως ότι δεν αλλάζουν οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων κλείνουν τμήματα ή ολόκληρα σχολεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα απλοποιηθούν οι κανόνες υγιεινής στα σχολεία και θα εφαρμοστούν με μεγαλύτερη αυστηρότητα τα κριτήρια που οδηγούν στο κλείσιμο ένα τμήμα ή σχολείο (πυρετός 38 βαθμοί Κελσίου και άνω, και ακόμη ένα σύμπτωμα, όπως ο βήχας). Παράλληλα, η υπουργός έδωσε διορία μιας εβδομάδας στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης να αποφασίσουν ποιες θα είναι τελικά οι ομάδες του πληθυσμού οι οποίες θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Στην Ελλάδα έχουν φθάσει 125.000 δόσεις του πανδημικού εμβολίου. Κάθε εβδομάδα φθάνουν στη χώρα μας 40.000- 45.000 δόσεις.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έχουν επιβεβαιώσει 2.334

κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα. Ωστόσο οι εκπρόσωποι του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων τονίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος. Ως τώρα 64 ασθενείς παρουσίασαν πνευμονία ως επιπλοκή της νέας γρίπης, με δύο από αυτούς να παραμένουν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομείο.

Ο κ. Εμμ. Καλοκαιρινός πρόεδρος του ΠΙΣ
Τη θέση του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου καταλαμβάνει και πάλι ο κ. Εμμ. Καλοκαιρινός. Η υπουργός Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προχώρησε στην ανάκληση δύο αποφάσεων του πρώην υπουργού κ. Δ. Αβραμόπουλου με τις οποίες έπαυσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Συγκεκριμένα, αποφάσισε την ανάκληση των αποφάσεων της 10ης Σεπτεμβρίου 2009, με την οποία παρατάθηκε η θητεία της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΣ και της 28ης Σεπτεμβρίου 2009, η οποία προέβλεπε την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου. Τέλος, διαπιστώνει ότι νομίμως συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ στη συνεδρίασή του της 7ης Μαρτίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk