«Λουκέτο» σε 28 σχολεία

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια της Θεσσαλονίκης

Σε σύσταση με τη μορφή έγγραφης παρέμβασης προς τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης προχώρησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τις συνεχιζόμενες καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης. Τα 28 έφτασαν τα υπό κατάληψη σχολεία.

Σε σύσταση με τη μορφή της έγγραφης παρέμβασης προς τους επικεφαλής των διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης για τις συνεχιζόμενες καταλήψεις σε γυμνάσια και λύκεια της πόλης προχώρησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δ.Παπαγεωργίου.

Συγκεκριμένα, ζητά από τους διευθυντές να παρέμβουν, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν πως η συμπεριφορά τους στοιχειοθετεί το ποινικό αδίκημα της διακοπής και διατάραξης της ομαλής διεξαγωγής δημόσιας υπηρεσίας και οι γονείς ότι εάν δεν αποτρέπουν τους ανήλικους μαθήτές από τη διάπραξη του παραπάνω αδικήματος, στοιχειοθετούν το ποινικό αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προειδοποιεί ότι η μη συμμόρφωση στις επισημάνσεις θα δρομολογήσει ποινικές διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος που θα συνεπάγονται την επιβολή κυρώσεων από το νόμο.

Σύμφωνα με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων ανέρχεται σήμερα σε 28.

Οι μαθητές που έχουν βάλει λουκέτο στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, διαμαρτύρονται κυρίως για τα υπεράριθμα τμήματα και τις διπλοβάρδιες που υπάρχουν, εξαιτίας προβλημάτων στέγασης και υποδομών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk