Η βροχή έπνιξε το νοσοκομείο Tριπόλεως

Θύμα νεροποντής έπεσε χθες το Παναρκαδικό Νοσοκομείο και ένας από τους χώρους που πλημμύρισαν ήταν στον 3ο όροφο, όπου βρίσκονται τα καινούργια χειρουργεία, τα οποία επρόκειτο σύντομα να παραδοθούν.

Η βροχή έπνιξε το νοσοκομείο Tριπόλεως | tovima.gr

Θύμα νεροποντής έπεσε χθες το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και ένας από τους χώρους που πλημμύρισαν ήταν στον 3ο όροφο, όπου βρίσκονται τα καινούργια χειρουργεία, τα οποία επρόκειτο σύντομα να παραδοθούν. Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε να ληφθεί κάθε μέτρο για την ασφάλεια των ασθενών και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου και τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες υπό τις οποίες προκλήθηκαν οι όποιες ζημιές και τις τυχόν ευθύνες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι εργαζόμενοι του Παναρκαδικού Νοσοκομείου προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα νερά. Εκτός από τον 3ο όροφο προβλήματα παρουσιάστηκαν και στον 4ο όροφο του κεντρικού κτιρίου όπου βρίσκονται τα χειρουργεία και η αίθουσα τοκετών, όπου τμήματα της ψευδοροφής έχουν αποκολληθεί, καθώς και στο μικροβιολογικό εργαστήριο. Σε δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου κυρία Διαμάντω Σαραντοπούλου ζήτησε «συγγνώμη» από τους ασθενείς που επρόκειτο να χειρουργηθούν για την ταλαιπωρία τους, ωστόσο διευκρίνισε ότι για τα προβλήματα δεν ευθύνονται οι συνάδελφοί της. Επίσης ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας και χειρουργός του νοσοκομείου Γιώργος Παπασταματάκης σημείωσε ότι «είναι θλιβερή η κατάσταση σε ένα νοσοκομείο που όδευε για εγκαίνια να παρουσιάζεται πλημμυρισμένο, με τεχνολογικό εξοπλισμό ο οποίος κινδυνεύει να καταστραφεί».

Στη Μεσσηνία περισσότερες από 50 κλήσεις, εκ των οποίων οι 30 στην πόλη της Καλαμάτας, δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων. Στην Καλαμάτα οι δρόμοι γέμισαν νερά, με αποτέλεσμα να προκληθούν κυκλοφοριακά προβλήματα, κυρίως στην περιοχή του νεκροταφείου, στη νέα είσοδο και στην παραλιακή οδό. Εκτός από την πόλη της Καλαμάτας κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική από την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk