Σε δείπνα πρώην και νυν βουλευτών σχεδιάζεται η επόμενη ημέρα

Εντονες εσωκομματικές διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία και τα μυστικά δείπνα και γεύματα, αλλά και οι μυστικές συναντήσεις μεταξύ των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών αυξάνονται καθημερινά. Στην πορεία προς το συνέδριο της ΝΔ και στην εκλογή από τη βάση καταγράφονται ενδιαφέρουσες συνάξεις μεταξύ βουλευτών, νυν και πρώην, και στελεχών, όπου συζητούνται οι εξελίξεις που διαμορφώνονται. Η πλειονότητα των στελεχών της ΝΔ εκτιμά ότι τα δεδομένα αλλάζουν σημαντικά …

Σε δείπνα πρώην και νυν βουλευτών σχεδιάζεται η επόμενη ημέρα | tovima.gr

Εντονες εσωκομματικές διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη στη Νέα Δημοκρατία και τα μυστικά δείπνα και γεύματα, αλλά και οι μυστικές συναντήσεις μεταξύ των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών αυξάνονται καθημερινά. Στην πορεία προς το συνέδριο της ΝΔ και στην εκλογή από τη βάση καταγράφονται ενδιαφέρουσες συνάξεις μεταξύ βουλευτών, νυν και πρώην, και στελεχών, όπου συζητούνται οι εξελίξεις που διαμορφώνονται. Η πλειονότητα των στελεχών της ΝΔ εκτιμά ότι τα δεδομένα αλλάζουν σημαντικά στην αξιωματική αντιπολίτευση και όλοι κινούνται στο μεταίχμιο της «μετακαραμανλικής» εποχής και συνάπτουν συμμαχίες με τους διαδόχους, επιχειρώντας να τοποθετηθούν εγκαίρως στο στρατόπεδο που θεωρούν ότι θα κυριαρχήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», χθες το βράδυ έγινε σε απόσταση «αναπνοής» από τη Ρηγίλλης ένα δείπνο με 35 πρώην και τέως βουλευτές της ΝΔ για την υποστήριξη της υποψηφιότητας της κυρίας Μπακογιάννη.

Η σύναξη, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του πρώην βουλευτή Αρκαδίας κ. Δ. Κωστόπουλου , έγινε στον «Μαγεμένο αυλό» και καλεσμένοι μεταξύ άλλων, ήταν οι εξής: Οι κυρίες Παρθένα Φουντουκίδου και Αθηνά Κόρκα και οι κκ. Θ. Σκρέκας, Ηλ. Καλλιώρας, Αν. Λιάσκος, Αδ. Ρεγκούζας, Π. Σκανδαλάκης, Π. Αδρακτάς, Π. Μελάς, Β. Πάππας, Αθ. Φλωρίνης , Λ. Λυμπερακίδης, Θ. Δημοσχάκης, Ν. Αγγελόπουλος , Γ. Σαλαγκούδης και Γ. Ορφανός.

Επίσης το «παρών» έδωσαν και παλαιοί βουλευτές που είχαν έντονη πολιτική δραστηριότητα από την εποχή της ΕΡΕΝ (της Νεολαίας της ΕΡΕ) και συνδέθηκαν πολιτικά με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ κ. Μ. Εβερτ, όπως π.χ. ο κ. Ν. Αυγερινίδης, κ.ά.

Στη συνάντηση των πρώην και τέως βουλευτών έγινε εκτενής συζήτηση για την ανάγκη να αναγεννηθεί η κεντροδεξιά παράταξη, να εκσυγχρονίσει την πολιτική της φυσιογνωμία η ΝΔ, να διευρύνει την πολιτική της απήχηση, να ανανεωθεί το κόμμα και να αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη, παλαιά και νέα, μακριά από ομαδοποιήσεις και διαχωρισμούς.

Ν ωρίτερα, το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Ρlaza στην πλατεία Συντάγματος, συναντήθηκαν έξι βουλευτές της γενιάς των σαραντάρηδων που ανήκουν στην ευρύτερη ομάδα των καραμανλικών. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η πορεία προς το συνέδριο και το τι πρέπει να γίνει για να υπάρξει ενότητα στη ΝΔ, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά για το ποιος πρέπει να είναι ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος. Παρόντες ήταν οι πρώην υπουργοί κκ. Ευρ. Στυλιανίδης και Στ. Καλαφάτης και οι πρώην υφυπουργοί κκ. Χρ. Ζώης , Μ. Σαλμάς, Ανδρ. Λυκουρέντζος , Γ. Βλάχος και Ν. Λέγκας οι οποίοι αναφέρθηκαν εκτενώς στα τεκταινόμενα στην ΚΟ.

Αρκετά προβληματισμένοι, οι επτά βουλευτές επεσήμαναν ότι το ζητούμενο είναι να μην υπάρξει διχασμός στην ΚΟ και θεωρούν απαραίτητο να μην υπογράψουν βουλευτές τις υποψηφιότητες.

Ενα από τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν η λειτουργία της ΚΟ ώσπου να εκλεγεί ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Επίσης δεν αποκλείεται ένας από τους επτά να είναι υποψήφιος για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ στις εκλογές που θα γίνουν την προσεχή Δευτέρα. Σε απόσταση λίγων μέτρων από τη σύναξη των σαραντάρηδων καραμανλικών γευμάτιζαν ο έμπειρος πολιτικός και πρώην υπουργός κ. Π. Μολυβιάτης (θεματοφύλακας του καραμανλισμού) με τον βουλευτή Κέρκυρας και πρώην υπουργό κ. Ν. Δένδια , οι οποίοι συζήτησαν τις εξελίξεις στη ΝΔ.

Παράλληλα στο παρασκήνιο γίνεται μια κίνηση συλλογής υπογραφών από στελέχη του στενού «καραμανλικού πυρήνα» για να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ και να εγκριθούν από αυτήν οι προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό. Ιδιαίτερη κινητικότητα αναπτύσσουν στελέχη της ΝΔ, όπως π.χ. οι κκ. Αθ. Σκορδάς και Σπ. Κλαδάς οι οποίοι είχαν στενή σχέση με τον άλλοτε πανίσχυρο άνθρωπο του Μεγάρου Μαξίμου, τον κ. Ι. Αγγέλου (Διευθυντή του Γραφείου του κ. Καραμανλή), και προ ημερών συναντήθηκαν και με άλλα μέλη και εξέτασαν αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν στην πορεία προς το συνέδριο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk