Πλατφόρμα Σαμαρά με άξονα την «πατρίδα»

Με ιδιαίτερη έμφαση στον όρο «κοινωνικός φιλελευθερισμός» και με άρωμα «εθνοκεντρισμού», αφού αναφέρθηκε επανειλημμένα στη λέξη «πατρίδα», ο κ. Αντ. Σαμαράς ανακοίνωσε χθες βράδυ και επίσημα την υποψηφιότητά του. Στις 20.05, λίγα λεπτά μετά την έναρξη των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, από το νέο του γραφείο στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 4, ο κ. Σαμαράς κατέθεσε την ιδεολογική του πλατφόρμα, προτάσσοντας τη μείξη των σύγχρονων φιλελεύθερων αντιλήψεων με τις παραδοσιακές αξίες. Ο κ.

Πλατφόρμα Σαμαρά με άξονα την «πατρίδα» | tovima.gr

Με ιδιαίτερη έμφαση στον όρο «κοινωνικός φιλελευθερισμός» και με άρωμα «εθνοκεντρισμού», αφού αναφέρθηκε επανειλημμένα στη λέξη «πατρίδα», ο κ. Αντ. Σαμαράς ανακοίνωσε χθες βράδυ και επίσημα την υποψηφιότητά του. Στις 20.05, λίγα λεπτά μετά την έναρξη των κεντρικών δελτίων ειδήσεων, από το νέο του γραφείο στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 4, ο κ. Σαμαράς κατέθεσε την ιδεολογική του πλατφόρμα, προτάσσοντας τη μείξη των σύγχρονων φιλελεύθερων αντιλήψεων με τις παραδοσιακές αξίες.

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του Γεωργία, αλλά και τους στενούς συνεργάτες του, αφού προέταξε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα στην κορυφή του κόμματος, χωρίς υπονομεύσεις, αλλά και στη βάση, χωρίς φατριασμούς, επισήμανε ότι πρέπει η ΝΔ να γίνει σύγχρονο, ευρωπαϊκό, κεντροδεξιό κόμμα.

«Η ιδεολογία μας, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός, δεν είναι δύο λέξεις που απλά μας βολεύουν.Δένει τις παραδοσιακές μας αξίες με τις πιο σύγχρονες φιλελεύθερες αντιλήψεις.Ολα όσα στήριξαν την κοινωνία, τη δημοκρατία και την πατρίδα. Με όλα εκείνα που σήμερα κερδίζουν έδαφος παντού στον κόσμο:ελευθερία, αξιοπρέπεια, αξιοκρατία,ανταγωνιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ελευθερία όμως σημαίνει και πατρίδα.Και πατρίδα σημαίνει υπερηφάνεια και πολιτισμός. Ολα τα κόμματα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς στηρίζονται στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και στις πολιτιστικές αξίες της πατρίδας» .

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ιδιαίτερα στη μεσαία τάξη, η οποία είναι, όπως διευκρίνισε, «η κοινωνική μας αναφορά» και υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υποστηριχθεί η εν λόγω τάξη. Παράλληλα ανέφερε ότι και αυτός ένωσε τις δυνάμεις του με όσους ζήτησαν να εκλεγεί ο πρόεδρος της ΝΔ από τη βάση, επισημαίνοντας: «Πετύχαμε μιαν ανοικτή δημοκρατική εκλογή που θα δώσει ρόλο στα μέλη και δύναμη στα όργανα του κόμματος». Διασαφήνισε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι «λεπτές ισορροπίες» και μίλησε για ένα κόμμα όπου «δεν θα υπάρχουν προσωπικά φέουδα, ούτε προσωπικοί μηχανισμοί», αλλά και όπου «δεν θα συγχωρούνται πρακτικές που πληγώνουν τα μέλη». Λ ίγα λεπτά αργότερα ο κ. Δ. Αβραμόπουλος επέμεινε με τηλεοπτική του εμφάνιση στο Μega ότι πολιτεύεται χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς, αφήνοντας προφανώς υπονοούμενα για τους άλλους υποψηφίους του, και είπε με νόημα: «Οι πραιτωριανοί τούς αυτοκράτορες στη Ρώμη τους δολοφονούσαν στους διαδρόμους. Η Ελλάδα έχει υποφέρει από τα περιβάλλοντα των ηγετών». Υπερασπίστηκε την ανάγκη να υπάρξει στη ΝΔ «φυσική ηγεσία» και μίλησε επικριτικά για τη «δοτή» και την «κληρονομική ηγεσία», χωρίς όμως να προσδιορίσει τι εννοεί, αν και σημείωσε πως στην πολιτική υπάρχει γενικότερα θέμα κληρονομικότητας. «Δεν έχω εξαρτήσεις. Στόχος μου είναι μια μεγάλη Κεντροδεξιά» ανέφερε και, αφού σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι σεβαστό και όλοι θα πρέπει να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες του νέου αρχηγού, τόνισε με νόημα: «Θα περίμενα να είναι περισσότεροι και νεότεροι οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ».

Την έκπληξη έκαναν η ψυχολόγος κυρία Ευαγγελία Ρούπακα από τη Θεσσαλονίκη και ο οικονομολόγος- γεωπόνος κ. Σπ. Μαστροδήμος από τον Βύρωνα, οι οποίοι κατέθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ. Πρόκειται για δύο κοινά στελέχη της ΝΔ που δεν είναι γνωστά στο κομματικό σύστημα αλλά θέλησαν να εκφράσουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τη βάση της παράταξης, ή κατ΄ άλλους να κερδίσουν λεπτά δημοσιότητας. Σχετικά με την εγκυρότητα των υποψηφιοτήτων αυτών θα υπάρξει σήμερα ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk