Καταγγελίες για βόλεμα ημετέρων και μετά τις εκλογές στη Βουλή

Καταγγελίες για προεκλογικό, αλλά και μετεκλογικό(!) «βόλεμα ημετέρων» που υπηρετούσαν στα γραφεία κοινοβουλευτικών αξιωματούχων σκίασαν την πανηγυρική ατμόσφαιρα της εκλογής του κ. Φ. Πετσάλνικου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, όπως πληροφορείται «Το Βήμα», υπεγράφησαν αποφάσεις με τις οποίες μονιμοποιήθηκαν ως υπάλληλοι της Βουλής ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του Σώματος και στενός συνεργάτης του κ. Δ. Σιούφα από την περίοδο που ήταν υπουργός Ανάπτυξης κ.

Καταγγελίες για βόλεμα ημετέρων  και μετά τις εκλογές στη Βουλή | tovima.gr

Καταγγελίες για προεκλογικό, αλλά και μετεκλογικό(!) «βόλεμα ημετέρων» που υπηρετούσαν στα γραφεία κοινοβουλευτικών αξιωματούχων σκίασαν την πανηγυρική ατμόσφαιρα της εκλογής του κ. Φ. Πετσάλνικου στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής. Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, όπως πληροφορείται «Το Βήμα», υπεγράφησαν αποφάσεις με τις οποίες μονιμοποιήθηκαν ως υπάλληλοι της Βουλής ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του Σώματος και στενός συνεργάτης του κ. Δ. Σιούφα από την περίοδο που ήταν υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Στεφάνου , όπως και δύο ακόμη συνεργάτες τού τέως Προέδρου: οι κκ. Β. Μπαγιώκος και Π. Φιτσίλης.

Οι «τακτοποιήσεις» αυτές αποτελούν συνέχεια άλλων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και αφορούσαν τουλάχιστον έναν ακόμη συνεργάτη του κ. Σιούφα, τον μέχρι πρότινος ειδικό γραμματέα της Βουλής κ. Δ. Παπαγιάννη, όπως και αρκετούς άλλους μετακλητούς υπαλλήλους που υπηρετούσαν στα γραφεία πρώην αντιπροέδρων του Σώματος.

Με αφορμή σχετικές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας η βουλευτής της ΝΔ κυρία Φωτεινή Πιπιλή απέστειλε χθες επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου αναφέροντας ότι «με διακομματική συναίνεση μονιμοποιήθηκαν, χωρίς καμία διαδικασία, άτομα του στενού περιβάλλοντος αντιπροέδρων της Βουλής από ΝΔ, ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ», κατονομάζοντας τους κκ. Γ.Σούρλα, Αν.Νεράτζη και την κυρία Ελσα Παπαδημητρίου, τον κ. Πετσάλνικο και τον κ. Ι. Δραγασάκη.

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί από τον Πρωθυπουργό «να γίνει επανέλεγχος της νομιμότητας της απόφασης» , ζήτημα το οποίο, ωστόσο, δεν υφίσταται καθώς σύμφωνα με έγκυρους κοινοβουλευτικούς κύκλους το «βόλεμα» έγινε κατ΄ εφαρμογήν διάταξης η οποία είχε περιληφθεί στον υπηρεσιακό Κανονισμό της Βουλής που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2008. Βασιζόμενος, προφανώς, σε αυτήν τη διάταξη ο κ. Σιούφας όταν ερωτήθηκε χθες περιορίστηκε να απαντήσει ότι «ως Πρόεδρος της Βουλής, έως σήμερα, άσκησα τα καθήκοντά μου κατά τρόπο θεσμικά υπεύθυνο» . Από την πλευρά του ο νέος Πρόεδρος του Κοινοβουλίου δεν θέλησε να λάβει θέση επί των καταγγελλομένων, κάνοντας λόγο για «φημολογίες», ενώ πρόσθεσε πως «δεν θα αμφισβητήσει ό,τι έγινε στο πλαίσιο του Κανονισμού της Βουλής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk