Επιδοτούμενα δάνεια σε μικρομεσαίους γιαοφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

Τη δημιουργία ενός προγράμματος από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, το οποίο θα προσφέρει επιδότηση επιτοκίου για ειδικά δάνεια που συνάπτουν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, προτείνει με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). Και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των δανείων …

Επιδοτούμενα δάνεια σε μικρομεσαίους γιαοφειλές  προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία | tovima.gr

Τη δημιουργία ενός προγράμματος από την ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ, το οποίο θα προσφέρει επιδότηση επιτοκίου για ειδικά δάνεια που συνάπτουν οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, προτείνει με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). Και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των δανείων αυτών είναι ότι το ποσό δεν εκταμιεύεται στον δανειζόμενο, αλλά μεταφέρεται απευθείας από την τράπεζα στον φορέα του Δημοσίου και στο ασφαλιστικό ταμείο προς το οποίο έχει ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις ο δανειζόμενος.

Το μέγιστο ποσό του δανείου, κατά την πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ, προτείνεται να καθοριστεί στο ύψος των οφειλών του δανειζομένου προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με ανώτατο όριο το ποσό των 100.000 ευρώ και με χρονική διάρκεια πέντε ετών. Απαραίτητη προϋπόθεση θα πρέπει να είναι ότι η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά και δεν βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης.

Οπως τονίζεται στην επιστολή, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων, η μία στις τρεις επιχειρήσεις δήλωσε ότι, σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να καλύψει τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της, δεν θα εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα μάλιστα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ενώ το 2007 το 17% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕ αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του προς αυτόν τον ασφαλιστικό φορέα, για το 2009 το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 25%.

Εν τω μεταξύ, σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων, ο κ. Κ. Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), επισημαίνει ότι «τώρα είναι η ώρα για ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο δεκαετές Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο θα θέτει τις βάσεις για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία