Το 2010 τα μέτρα «τόνωσης»

Αμεσα μέτρα και νέο δανεισμό για το έλλειμμα, εξαγγέλλει ο Γ.Παπακωνσταντίνου

Η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα, τόσο δημοσιονομικά όσο και διαρθρωτικά, για να μειώσει το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο Γ.Παπακωνσταντίνου. Νέος δανεισμός έως τα τέλη του 2009, διαψεύδεται το ενδεχόμενο κρατικής «υπερτράπεζας».

Η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.

Οι αλλαγές, τόνισε ο υπουργός, θα γίνουν τόσο σε δημοσιονομικό επίπεδο (με τη μείωση των κρατικών δαπανών) όσο και σε επίπεδο διαρθρωτικων μεταρρυθμίσεων.

«Αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις, τα πράγματα δεν είναι όπως συνήθως. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης είναι κλειδί, υπογράμμισε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα ξεπεράσει πιθανότατα το 10% του ΑΕΠ φέτος και ίσως χρειαστούν 3-4 χρόνια για να μειωθεί κάτω από το όριο 3% του ΑΕΠ που θέτει η ΕΕ.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει πιθανότατα σε «μικρό» επιπρόσθετο δανεισμό για την κάλυψη των ελλειμμάτων, ενώ τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που είχε υποσχεθεί προεκλογικά θα εφαρμοστούν κυρίως το 2010, σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk