Πεινούν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο

Ενα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο βασανίζονται από την πείνα. Αυτός είναι ο επίσημος αριθμός που ανακοινώθηκε χθες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του έτους 2009. Η επισιτιστική κρίση σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικονομική ύφεση ξεπέρασαν κατά πολύ και τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις που είχαν δημοσιοποιηθεί στις αρχές του έτους. Οπου δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να χαθεί, η οικονομική δυσπραγία αφανίζει ανθρώπινες ζωές. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FΑΟ) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσαν ότι 1,02 δισ.

Πεινούν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο | tovima.gr

ΡΩΜΗ Ενα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο βασανίζονται από την πείνα. Αυτός είναι ο επίσημος αριθμός που ανακοινώθηκε χθες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του έτους 2009. Η επισιτιστική κρίση σε συνδυασμό με την παγκόσμια οικονομική ύφεση ξεπέρασαν κατά πολύ και τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις που είχαν δημοσιοποιηθεί στις αρχές του έτους. Οπου δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να χαθεί, η οικονομική δυσπραγία αφανίζει ανθρώπινες ζωές.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FΑΟ) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα ανακοίνωσαν ότι 1,02 δισ. άνθρωποι- περίπου 100 εκατ. άνθρωποι περισσότεροι από πέρυσιστερήθηκαν την «πολυτέλεια» του καθημερινού φαγητού. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό υποσιτιζόμενων μέσα στις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες. «Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τόσο μεγάλων αριθμό πεινασμένων ανθρώπων, που κάθε ημέρα γίνονται περισσότεροι» δήλωσε ο γενικός διευθυντής του FΑΟ, Ζακ Ντιούφ, μετά τη δημοσίευση της νέας ετήσιας έκθεσης για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση. «Για την αντιμετώπιση της πείνας υπάρχουν τα μέσα, και οικονομικά και τεχνικά. Αυτό που λείπει είναι μία ισχυρότερη πολιτική βούληση για να εξαλειφθεί η πείνα για πάντα » τόνισε.

Η ομάδα των οκτώ πλέον ανεπτυγμένων και κατά συνέπεια πλουσιότερων χωρών του κόσμου (G8) ανέλαβε τον Ιούλιο την υποχρέωση να διαθέσει 20 δισ. δολάρια προκειμένου να βοηθηθούν οι φτωχές χώρες και οι λιμοκτονούντες λαοί, ώστε να εξασφαλίζουν εξ ιδίων μέσων τον επιούσιο.

Υπήρξαν όμως και αντίθετες γνώμες για την πολιτική αυτή. Κάποιοι αντέτειναν ότι αυτό είναι ένα πρόσχημα για τη μείωση της έκτακτης επισιτιστικής βοήθειας που παρέχεται στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk