Επικίνδυνοι οι καναπέδεςγια τα μωρά

Σύμφωνα με νέα έρευνα βρετανών επιστημόνων, οι μισοί θάνατοι βρεφών από το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SΙDS) συμβαίνουν ενώ τα άτυχα μωρά κοιμούνται μαζί με τον πατέρα ή τη μητέρα τους. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το 54% των θανάτων σημειώθηκε ενώ ένας από τους γονείς κοιμόταν δίπλα στο βρέφος και στο ένα τρίτο των περιπτώσεων ο γονέας είχε νωρίτερα καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικά. Οι καναπέδες είναι πιο επικίνδυνοι για τα μωρά από τα κρεβάτια, αφού εκεί είναι πιο εύκολο να «καταπλακωθούν» από ένα μαξιλάρι ή από το σώμα του κοιμισμένου γονέα τους.

Επικίνδυνοι οι καναπέδεςγια τα μωρά | tovima.gr

ΜΠΡΙΣΤΟΛ. Σύμφωνα με νέα έρευνα βρετανών επιστημόνων, οι μισοί θάνατοι βρεφών από το Σύνδρομο Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SΙDS) συμβαίνουν ενώ τα άτυχα μωρά κοιμούνται μαζί με τον πατέρα ή τη μητέρα τους. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το 54% των θανάτων σημειώθηκε ενώ ένας από τους γονείς κοιμόταν δίπλα στο βρέφος και στο ένα τρίτο των περιπτώσεων ο γονέας είχε νωρίτερα καταναλώσει αλκοόλ ή ναρκωτικά. Οι καναπέδες είναι πιο επικίνδυνοι για τα μωρά από τα κρεβάτια, αφού εκεί είναι πιο εύκολο να «καταπλακωθούν» από ένα μαξιλάρι ή από το σώμα του κοιμισμένου γονέα τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk