Μαίνεται ο δικαστικός «πόλεμος» για τα κολέγια

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο δικαστικός «πόλεμος» μεταξύ πανεπιστημίων και ιδιωτικών κολεγίων. Μετά τις προσφυγές των πανεπιστημιακών κατά της αδειοδότησης των κολεγίων, στην αντεπίθεση περνούν τώρα και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Μηνύσεις και αγωγές κατά της ομοσπονδίας των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) καταθέτει άμεσα στη Δικαιοσύνη ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κολεγίων, κάνοντας λόγο για δυσφήμιση των μελών του και για υλική βλάβη. Οπως ανακοινώθηκε χθες από τον σύνδεσμο, αποφασίστηκε η κατάθεση αγωγών και μηνύσεων εναντίον των εκπροσώπων της ΠΟΣΔΕΠ για κάθε κολέγιο χωριστά και με την κατηγορία της ηθικής και οικονομικής βλάβης.

Μαίνεται  ο δικαστικός  «πόλεμος»  για τα κολέγια | tovima.gr

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο δικαστικός «πόλεμος» μεταξύ πανεπιστημίων και ιδιωτικών κολεγίων. Μετά τις προσφυγές των πανεπιστημιακών κατά της αδειοδότησης των κολεγίων, στην αντεπίθεση περνούν τώρα και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Μηνύσεις και αγωγές κατά της ομοσπονδίας των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) καταθέτει άμεσα στη Δικαιοσύνη ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Κολεγίων, κάνοντας λόγο για δυσφήμιση των μελών του και για υλική βλάβη.

Οπως ανακοινώθηκε χθες από τον σύνδεσμο, αποφασίστηκε η κατάθεση αγωγών και μηνύσεων εναντίον των εκπροσώπων της ΠΟΣΔΕΠ για κάθε κολέγιο χωριστά και με την κατηγορία της ηθικής και οικονομικής βλάβης.

Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του συνδέσμου, έχουν υποστεί βλάβες από τις «ανακριβείς ανακοινώσεις των εκπροσώπων της ΠΟΣΔΕΠ με τις οποίες αμφισβητείται το κύρος, η καλή λειτουργία και η νομιμότητα των κολεγίων τόσο πριν όσο και μετά τη χορήγηση αδειών λειτουργίας από το υπουργείο Παιδείας». Οι εκπρόσωποι του συνδέσμου εκτιμούν ότι η ζημιά που έχουν υποστεί από την «αρνητική διαφήμιση» της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών ξεπερνάει τα 5 εκατ. ευρώ.

Μ ε τις αγωγές τους τα κολέγια αναμένεται ότι θα απαιτήσουν χρηματική αποζημίωση τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ.

«Είναι προφανές ότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αντιδικούμε με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας των καθηγητών των πανεπιστημίων και της αντίστοιχης των ΤΕΙ, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε την από μέρους τους σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την τεράστια ηθική και υλική ζημία μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Οπως είναι γνωστό, και η ΠΟΣΔΕΠ έχει προσφύγει ήδη στη Δικαιοσύνη. Σε συνεργασία με την ομοσπονδία διδασκόντων στα ΤΕΙ μάλιστα έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης και αναστολής της υπουργικής απόφασης για τη χορήγηση των αδειών λειτουργίας σε 33 κολέγια από το υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα έχει ζητήσει να απαγορευτεί η χρήση του όρου «πανεπιστήμια» από τα κολέγια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk