ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Καθημερινοί έλεγχοι στην Αθήνα

Τα πάνω κάτω στην ΕΛ.ΑΣ. φέρνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης. Πλέον οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας είναι καθημερινές, ενώ αλλαγές προωθούνται και στην «εσωτερική ζωή» της Αστυνομίας. Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., θέση την οποία κατείχε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης Στάθης που μετακινείται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, θα επιλεγεί ύστερα από εσωτερικό διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση καθηκόντων, όπως γινόταν ως σήμερα.

Τα πάνω κάτω στην ΕΛ.ΑΣ. φέρνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης. Πλέον οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας είναι καθημερινές, ενώ αλλαγές προωθούνται και στην «εσωτερική ζωή» της Αστυνομίας.

Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., θέση την οποία κατείχε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης Στάθης που μετακινείται στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, θα επιλεγεί ύστερα από εσωτερικό διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση καθηκόντων, όπως γινόταν ως σήμερα. Στην προκήρυξη που εκδόθηκε χθες αναφέρεται πως δικαίωμα συμμετοχής έχουν αστυνομικοί που φέρουν βαθμό Αστυνόμου Α΄ έως Αστυνομικού Υποδιευθυντή, οι οποίοι δεν έχουν απασχολήσει την υπηρεσία τους για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα. Η τελική επιλογή θα γίνει από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κατόπιν εισήγησης αρμόδιας επιτροπής που θα συσταθεί. Καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 27η Οκτωβρίου.

Επίσης, μία ακόμη ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε προχθές στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο πρόληψης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 360 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της Αττικής. Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. έλεγξαν συνολικά 280 άτομα, 22 οχήματα, 27 μοτοσικλέτες και 31 καταστήματα. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν 111 άτομα, από τα οποία 13 για κατοχή ναρκωτικών, 42 γυναίκες που εκδίδονταν παράνομα, 55 λαθρομετανάστες και ένα άτομο γιατί έπαιζε παράνομα τυχερά παιχνίδια. Προσήχθησαν για εξακρίβωση στοιχείων 23 άτομα. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, 3.100 ευρώ, 49 ηλεκτρονικά μηχανήματα τυχερών παιχνιδιών και 260 χάπια.

Χθες γνωστοποιήθηκε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδηςθα επιβάλει περικοπές στα επιδόματα των 700-800 ευρώ που χορηγούνται σε αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούν στη Βουλή και στην ΕΥΠ. Ωστόσο για το επίδομα της Βουλής θα πρέπει να αποφασίσει ο νέος Πρόεδρος καθώς πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και δίνονται σε όλους τους υπαλλήλους του. Παράλληλα, την περίοδο αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η κατάρτιση λίστας με υπό κατάργηση επιτροπές σε Πυροσβεστική, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και Λιμενικό.

Α κόμη, περιορισμούς στην έκδοση αδειών δακτυλίου θα θέσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη του, «από μια πρώτη εξέταση που κάναμε,περισσότεροι είναι οι οδηγοί που κυκλοφορούν με άδειες δακτυλίου στο κέντρο της Αθήναςαπό εκείνους που κυκλοφορούν νόμιμα». Ειδικότερα, όπως λένε, διαπιστώθηκε πως έχουν δοθεί αδικαιολόγητα τουλάχιστον 100.000 άδειες δακτυλίου. Η εντολή που έχει δοθεί προς τις υπηρεσίες της Τροχαίας είναι η έκδοση αδειών να γίνεται με φειδώ και κάθε αίτηση να εξετάζεται πολύ προσεκτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου σε 25 ημέρες οι υπηρεσίες της Αττικής θα ενισχυθούν με 1.500

αστυφύλακες που θα αποφοιτήσουν από τις σχολές, αρκετοί εκ των οποίων θα καλύψουν κενές οργανικές θέσεις, ωστόσο η πλειοψηφία θα διατεθεί για πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία