Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Προσωρινό καθεστώς συνδιαχείρισης στον ΟΛΠ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά

Τον κίνδυνο γενικευμένης καθίζησης της αγοράς, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας στον ΟΛΠ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, προτείνοντας ειδικό καθεστώς συνδιαχείρισης μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί ο προβλήτας σε χρήση, ώστε οι πελάτες και χρήστες να αποφύγουν προσωρινές λύσεις.

Προσωρινό καθεστώς συνδιαχείρισης στον ΟΛΠ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά | tovima.gr

Τον κίνδυνο γενικευμένης καθίζησης της αγοράς, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας στον ΟΛΠ επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά.

Ο ΕΣΠ προτείνει ‘να συμφωνηθεί μεταξύ των τριών πλευρών ένα ειδικό καθεστώς συνδιαχείρισης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να παραδοθεί ο προβλήτας σε χρήση, ώστε οι πελάτες και χρήστες του λιμανιού του Πειραιά να αποφύγουν προσωρινές λύσεις με τον κίνδυνο επανάληψης παρόμοιων καταστάσεων και κυρίως να έχουν το δικαίωμα επιλογής μεταξύ δυο παρόχων στο ΣΕΜΠΟ.

Σημειώνει ότι στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις προσθέτοντας ότι είναι σεβαστό το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας, «αλλά η πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι ο διάλογος και η αλληλεγγύη, κάτι που δυστυχώς δεν διακρίνεται στις επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά».

Ο Σύλλογος καλεί όλους τους εμπλεκόμενους συνδικαλιστικούς φορείς του λιμανιού, να κάνουν όλοι μαζί έναν ειλικρινή διάλογο, να επικεντρωθούν στα μελανά σημεία της σύμβασης και να ονομάσουν τα συντεχνιακά συμφέροντα που φοβίζουν τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ ΑΕ και ΣΕΠ ΑΕ, προτείνοντας ρεαλιστικές, ουσιαστικές και αποτελεσματικές λύσεις στη νέα κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό, ώστε να πάρει τις τελικές αποφάσεις της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk