«Ας ζητήσουν να μην τελούμε την ορκωμοσία» λένε ιεράρχες

Το θέμα του θρησκευτικού όρκου των βουλευτών απασχόλησε και την Ιεραρχία της Εκκλησίας. «Θα εφαρμοστεί ο νόμος. Α ν θέλουν, ας ζητήσουν οι βουλευτές να μην τελούμε την ορκωμοσία» δήλωσαν χθες γηραιοί αρχιερείς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι ορισμένοι βουλευτές δεν θα θέλουν να ορκιστούν και η Ιεραρχία θα πρέπει να αναθεωρήσει την τακτική της. Ισως, είπε ο κ. Ιγνάτιος,…

«Ας ζητήσουν να μην τελούμε  την ορκωμοσία» λένε ιεράρχες | tovima.gr

Το θέμα του θρησκευτικού όρκου των βουλευτών απασχόλησε και την Ιεραρχία της Εκκλησίας. «Θα εφαρμοστεί ο νόμος. Α ν θέλουν, ας ζητήσουν οι βουλευτές να μην τελούμε την ορκωμοσία» δήλωσαν χθες γηραιοί αρχιερείς κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνόδου της Ιεραρχίας.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι ορισμένοι βουλευτές δεν θα θέλουν να ορκιστούν και η Ιεραρχία θα πρέπει να αναθεωρήσει την τακτική της. Ισως, είπε ο κ. Ιγνάτιος, «θα έπρεπενα μη μεταβούν τόσο πολλά άτομα και να περιοριστεί ο αριθμός των μητροπολιτών και των διακόνων».

Η συζήτηση γενικεύτηκε και πολλοί αρχιερείς που εξελέγησαν επί αρχιεπισκοπίας Χριστοδούλου δήλωσαν ότι η Ιεραρχία θα πρέπει να είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα. Ωστόσο η συζήτηση έκλεισε γρήγορα, αφού μητροπολίτες που εξελέγησαν επί αρχιεπισκοπίας Σεραφείμ Τίκκα και Ιερωνύμου Κοτσώνη επέμεναν ότι δεν πρέπει η ίδια η Ιεραρχία να θέσει το ζήτημα.

Τελικά αποφασίστηκε να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο περιορισμός της αντιπροσωπείας ίσως εκληφθεί ως προσβολή ή υποτίμηση της νέας κυβέρνησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk