Σύσκεψη υπό τον Μ.Χρυσοχοΐδη

Αλλαγή πολιτικής από την κυβέρνηση στο θέμα της απέλασης παιδιών μεταναστών

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη των Σωμάτων Ασφαλείας υπό τον Μ.Χρυσοχοΐδη. Ο υπουργός ανακοίνωσε σειρά μέτρων, μεταξύ αυτών, την παύση απέλασης των παιδιών μεταναστών που έχουν μεγαλώσει και ενηλικιωθεί στην Ελλάδα, υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μέλους.

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη των Σωμάτων Ασφαλείας υπό τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παρόντες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Βασίλης Τσιατούρας και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος κ. Θ. Ρεντζέπερης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε σειρά μέτρων, μεταξύ αυτών, την παύση απέλασης των παιδιών μεταναστών που έχουν μεγαλώσει και ενηλικιωθεί στην Ελλάδα, υπό το καθεστώς του προστατευόμενου μέλους έως ότου το θέμα τους εξεταστεί.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αναδιάταξη της επιχειρησιακής δράσης στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, με στόχο να μεγιστοποιηθεί η επιτήρηση, ο έλεγχος για την πρόληψη και αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης.

Το Λιμενικό Σώμα θα μετατραπεί σε μια επιχειρησιακή δύναμη με υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες.

Στο εξής, όλοι οι παράνομα εισερχόμενοι θα καταγράφονται, θα δακτυλοσκοπούνται και θα ταυτοποιούνται. «Η πολιτική μας αυτή σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ταυτόχρονα όμως θωρακίζει και την ασφάλεια της χώρας, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή» σημείωσε.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι δημιουργείται εθνικό πλαίσιο κινήτρων για τον εθελούσιο επαναπατρισμό αυτών του διαβιώνουν παράνομα στη χώρα με αξιοποίηση πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου και σε συνεργασία με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στις διπλωματικές πρωτοβουλίες, ώστε το εθνικό πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης να αναδειχθεί σε ένα κεντρικό ευρωπαϊκό ζήτημα.

Για τους διακινητές, τόνισε ότι ισχύει το δόγμα της μηδενικής ανοχής με την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk