Υπουργική «έφοδος» στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής

«Εφοδο» στις εγκαταστάσεις της υπό εκκαθάρισης Ολυμπιακής έκανε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας μαζί με τον υφυπουργό κ. Ν. Σηφουνάκη, ύστερα από πληροφορίες ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους αεροσκάφη και ανταλλακτικά αξίας εκατ. ευρώ. Η ηγεσία του υπουργείου επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης και τους αποθηκευτικούς χώρους των Ολυμπιακών Αερογραμμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δοθούν εντολές για τη διασφάλιση …

«Εφοδο» στις εγκαταστάσεις της υπό εκκαθάρισης Ολυμπιακής έκανε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας μαζί με τον υφυπουργό κ. Ν. Σηφουνάκη, ύστερα από πληροφορίες ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους αεροσκάφη και ανταλλακτικά αξίας εκατ. ευρώ.

Η ηγεσία του υπουργείου επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης και τους αποθηκευτικούς χώρους των Ολυμπιακών Αερογραμμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δοθούν εντολές για τη διασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

« Η παρουσία μας εδώ είναι για να περιφρουρήσουμε τα πάγια και άλλα ενεργητικά στοιχεία, δηλαδή την περιουσία της Ολυμπιακής, ώστε κάποια στιγμή τα αεροπλάνα και τα ανταλλακτικά με σωστή συντήρηση και φύλαξη να μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποφέρουν ένα σχετικό κέρδος στο Δημόσιο. Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές παρατηρείται μια αμέλεια όσον αφορά την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας, η οποία εν συνεχεία απαξιώνεται. Θέλουμε να προλάβουμε » δήλωσε ο κ. Ρέππας, ενώ ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι δεν υπήρξε πρόνοια στον νόμο που ψήφισε στη Βουλή το 2008 για την εκποίηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών η προηγούμενη κυβέρνηση για τη φύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατοχή της Ολυμπιακής και του Δημοσίου βρίσκονται αεροσκάφη, ανταλλακτικά και αλλά περιουσιακά στοιχεία δεκάδων εκατ. ευρώ τα οποία δεν επιθυμούσε να εξαγοράσει η ΜΙG και τα οποία θα εκποιηθούν από τον εκκαθαριστή που θα μπει σύντομα στην εταιρεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk