Σύντομα διεθνή

* ΒΑΕ Systems: Είναι νωρίς για εκτίμηση του πιθανού κόστους της έρευνας που διεξάγει η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Μ. Βρετανίας (SFΟ) για δωροδοκίες στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο μεγαλύτερος ανάδοχος αμυντικών έργων στην Ευρώπη. «Σε αυτό το στάδιο δεν είναι δυνατό να προσδιορίσουμε επακριβώς τις ενδεχόμενες μελλοντικές οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από αυτή την υπόθεση» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία. Η …

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* ΒΑΕ Systems: Είναι νωρίς για εκτίμηση του πιθανού κόστους της έρευνας που διεξάγει η Υπηρεσία Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Μ. Βρετανίας (SFΟ) για δωροδοκίες στο εξωτερικό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο μεγαλύτερος ανάδοχος αμυντικών έργων στην Ευρώπη. «Σε αυτό το στάδιο δεν είναι δυνατό να προσδιορίσουμε επακριβώς τις ενδεχόμενες μελλοντικές οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από αυτή την υπόθεση» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία. Η βρετανική SFΟ είχε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες ότι ήταν έτοιμη να διώξει ποινικά την ΒΑΕ για διαφθορά σχετικά με ανάληψη έργων στο εξωτερικό, αν και απομένει το επίσημο αίτημα για δίκη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για εξωδικαστικό διακανονισμό. Αναφορικά με τις δραστηριότητές της η ΒΑΕ τόνισε ότι αναμένει το 2009 να είναι έτος ικανοποιητικής ανάπτυξης, ωθούμενο από την αποδυνάμωση της στερλίνας έναντι του δολαρίου.

* Αbbott Laboratories: Αύξηση 36,5% των κερδών και 3,5% των εσόδων εμφάνισε ο μεγάλος όμιλος του κλάδου υγείας για το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα κέρδη της Αbbott Laboratories αυξήθηκαν στα 1,48 δισ. δολάρια ή 95 σεντς, από 1,09 δισ. δολάρια ή 69 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 7,76 δισ. δολάρια. Εξαιρουμένων έκτακτων γεγονότων, η εταιρεία του κλάδου υγείας εμφάνισε κέρδη 92 σεντς ανά μετοχή έναντι 79 σεντς. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή 89 σεντς και έσοδα 7,75 δισ. δολαρίων. Σημειώνεται ότι η εταιρεία αύξησε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 στα 3,7 ως 3,72 δολάρια από 3,65 ως 3,7 δολάρια.

* Diageo: Επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της για αύξηση κερδών στο σύνολο του οικονομικού έτους μετά τις αδύναμες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο της χρήσης η μεγάλη εταιρεία παραγωγής ποτών, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Diageo αναφέρει ότι οι συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν σε ποσοστό 6% κατά την περίοδο τριών μηνών ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία, η οποία παράγει το Johnnie Walker και τη Smirnoff, κάνει λόγο για μικρή αύξηση των λειτουργικών κερδών αυτόν τον χρόνο σε συγκρίσιμη βάση. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι καταναλωτικές τάσεις στις αγορές όπου δραστηριοποιείται διατηρούνται αμετάβλητες από την αρχή της οικονομικής χρήσης. Συνεπώς οι καθαρές πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο της νέας χρήσης είναι αδύναμες σε σύγκριση με τις ισχυρές επιδόσεις του τέταρτου τριμήνου του περασμένου έτους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk