Συνεργασία Αegean με θυγατρική της Lufthansa

Συμφωνία με τη θυγατρική της Lufthansa, την ΒΜΙ, υπέγραψε η Αegean Αirlines, βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα στις δύο εταιρείες να εκτελούν πτήσεις με κοινό κωδικό στο πλαίσιο των δικτύων τους. Η συνεργασία αυτή, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 25 Οκτωβρίου 2009 με τη μετακίνηση της Αegean στο αεροδρόμιο Ηeathrow του Λονδίνου, δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική εταιρεία να προσφέρει έξι νέες συνδέσεις μέσω Λονδίνου στο δίκτυο πτήσεων εξωτερικού. Ειδικότερα, η Αegean θα προσφέρει στο επιβατικό της κοινό πτήσεις μέσω Λονδίνου προς Μάντσεστερ, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Μπέλφαστ, Αμπερντίν, καθώς και προς την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο.

Συνεργασία Αegean με θυγατρική της Lufthansa | tovima.gr

Συμφωνία με τη θυγατρική της Lufthansa, την ΒΜΙ, υπέγραψε η Αegean Αirlines, βάσει της οποίας δίνεται η δυνατότητα στις δύο εταιρείες να εκτελούν πτήσεις με κοινό κωδικό στο πλαίσιο των δικτύων τους. Η συνεργασία αυτή, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή στις 25 Οκτωβρίου 2009 με τη μετακίνηση της Αegean στο αεροδρόμιο Ηeathrow του Λονδίνου, δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική εταιρεία να προσφέρει έξι νέες συνδέσεις μέσω Λονδίνου στο δίκτυο πτήσεων εξωτερικού. Ειδικότερα, η Αegean θα προσφέρει στο επιβατικό της κοινό πτήσεις μέσω Λονδίνου προς Μάντσεστερ, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Μπέλφαστ, Αμπερντίν, καθώς και προς την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο. Παράλληλα, η ΒΜΙ θα προσφέρει στο επιβατικό της κοινό πτήσεις μέσω Αθήνας προς άλλους τέσσερις ελληνικούς προορισμούς: τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Ρόδο. Οι επιβάτες μπορούν να κλείνουν από τώρα θέσεις για πτήσεις μετά τις 25 Οκτωβρίου 2009. Ολες οι πτήσεις θα φέρουν τον κωδικό και των δύο εταιρειών (Α3 and ΒD).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αegean κ. Δ.Γερογιάννης δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη νέα σημαντική συνεργασία,η οποία μας επιτρέπει να διευρύνουμε το δίκτυό μας δίνοντας πολλές επιλογές στο επιβατικό κοινό, να εξυπηρετούμε έξι προορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία και να ωφεληθούμε από την εμπειρία τής ΒΜΙ».

Η ΒΜΙ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο Ηeathrow του Λονδίνου και είναι μέλος της συμμαχίας Star Αlliance, όπως και η Αegean. Από την έδρα της στο Ηeathrow η ΒΜΙ εκτελεί πτήσεις σε περισσότερους από 30 προορισμούς σε Αγγλία, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Κεντρική Ασία και Βόρεια Αφρική.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk