Προς έκδοση ομολογιακού, ύψους 403 εκατ. ευρώ, η ΜΙG

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές συνολικού ύψους ως και 403 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG), ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της εταιρείας, η τελευταία θέλει να εκμεταλλευθεί την τρέχουσα περίοδο χαμηλών επιτοκίων για να αντλήσει ρευστότητα από τις αγορές. Οι ίδιοι κύκλοι προσέθεταν ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ο τρόπος αξιοποίησης των κεφαλαίων αυτών.

Προς έκδοση ομολογιακού,  ύψους 403 εκατ. ευρώ, η ΜΙG | tovima.gr

Στην έκδοση ομολογιακού δανείου μετατρέψιμου σε μετοχές συνολικού ύψους ως και 403 εκατ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσει η Μarfin Ιnvestment Group (ΜΙG), ύστερα από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της εταιρείας, η τελευταία θέλει να εκμεταλλευθεί την τρέχουσα περίοδο χαμηλών επιτοκίων για να αντλήσει ρευστότητα από τις αγορές. Οι ίδιοι κύκλοι προσέθεταν ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ο τρόπος αξιοποίησης των κεφαλαίων αυτών. Οπως ανακοινώθηκε, το επιτόκιο του ομολόγου ορίστηκε σε 5% ετησίως και η διάρκειά του σε 5 έτη. Παρασχέθηκε δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ως προς το σύνολο των ομολογιών που θα εκδοθούν, με αναλογία 1 ομολογία για κάθε 9 κοινές μετοχές της εταιρείας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η εισαγωγή του ομολόγου προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών και ορίστηκε ότι οι ομολογιούχοι θα μπορούν να ζητούν τη μετατροπή των ομολογιών τους σε μετοχές της εταιρείας μετά την παρέλευση τριών μηνών από την ημερομηνία έκδοσης και με συχνότητα τριών μηνών μετά την ημερομηνία αυτή και ως την ημερομηνία λήξης τους. Η τιμή μετατροπής θα είναι ανώτερη κατά 10% από τον μέσον όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας στο ελληνικό χρηματιστήριο κατά τις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις πριν από την έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk