Παράταση στη Wind για αναδιάρθρωση χρεών

Το αργότερο ως τις 15 Νοεμβρίου θα έχει ρυθμισθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης των χρεών του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Wind Ελλάς, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας Ηellas ΙΙ. Οπως επισημαίνεται, η Wind Ελλάς θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, καταβάλλοντας σήμερα, Πέμπτη 15.10.2009, τόκους συνολικού ύψους 37 εκατ. ευρώ στους πιστωτές RCF, στους κατόχους των εξασφαλισμένων ομολόγων κυμαινόμενης απόδοσης, καθώς και στους κατόχους ομολόγων προτεραιότητας χαμηλής εξασφάλισης.

Παράταση στη Wind για αναδιάρθρωση χρεών | tovima.gr

Το αργότερο ως τις 15 Νοεμβρίου θα έχει ρυθμισθεί το θέμα της αναδιάρθρωσης των χρεών του τηλεπικοινωνιακού ομίλου Wind Ελλάς, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της μητρικής εταιρείας Ηellas ΙΙ.

Οπως επισημαίνεται, η Wind Ελλάς θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, καταβάλλοντας σήμερα, Πέμπτη 15.10.2009, τόκους συνολικού ύψους 37 εκατ. ευρώ στους πιστωτές RCF, στους κατόχους των εξασφαλισμένων ομολόγων κυμαινόμενης απόδοσης, καθώς και στους κατόχους ομολόγων προτεραιότητας χαμηλής εξασφάλισης. Παράλληλα, η διοίκηση της Ηellas ΙΙ αποφάσισε να επωφεληθεί από την περίοδο χάριτος που προβλέπεται από τις συμβάσεις χρηματοδότησης και να αναβάλει την πληρωμή τόκων (για τους οποίους είναι υπόχρεη η Ηellas ΙΙ) προς τους κατόχους ομολόγων μειωμένης εξασφάλισης (Subordinated Νotes), ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ στις 22 τρέχοντος θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του due diligence και ακολούθως θα κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές.

Η διοίκηση της Ηellas ΙΙ έχει λάβει τη σύμφωνη γνώμη του 99% των ομολογιούχων για να προχωρήσει με τη διαδικασία και το διάστημα ως τις 15 Νοεμβρίου, οπότε και θα επιλέξει την καλύτερη δυνατή πρόταση για στρατηγικό επενδυτή.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του χρέους η εταιρεία θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 50 εκατ. ευρώ, όπως έχει ήδη αποφασισθεί. Ο όμιλος ανακοίνωσε χθες ακόμη τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα οποία επηρεάστηκαν αρνητικά από την απότομα καθοδική απόδοση στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, η εν λόγω τάση ήταν περισσότερο έκδηλη στην πελατειακή βάση συνδρομητών με συμβόλαιο και στα έσοδα από περιαγωγή, τα οποία επηρεάστηκαν από το μακροοικονομικό περιβάλλον και τη ρυθμιστική πίεση στις τιμές.

Τα συνολικά έσοδα του ομίλου για την περίοδο υπολογίζονται στα 282 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 16,6% σε σύγκριση με το περυσινό τρίτο τρίμηνο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του ομίλου (ΕΒΙΤDΑ) για την περίοδο υπολογίζονται σε 98 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 25,5% σε σύγκριση με το περυσινό διάστημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk